Ha eddig nem hallottál még a fügekaktuszról, pedig a sport témában otthonosan mozogsz, ezt a hiányosságot mindenképpen pótolnod kell! Hogy miért? A fügekaktusz lehet a legnagyobb segítséged a fogyásban! Emellett sok más egyéb hatásáról is érdemes szót ejteni, lássuk mik ezek!
Ha otthonosan mozogsz a sport témában, nyilván te is kíváncsi vagy rá, melyek a leghatásosabb elemek, amiket be kell építened az étrendedbe. Azt már tudhatod, hogy a táplálkozás egy nagyon fontos tényező a fogyásban. Felmerülhet a kérdés, vajon mi is az a fügekaktusz. Ritkán hallhatod ezt a szót, de ezen most szeretnénk változtatni!

Amellett, hogy gyönyörű virágokat hoz ez a növény, úgy a fogyasztása is igen ajánlott. És nem csupán a fogyni vágyóknak! Bár tény, hogy nekik fog származni belőle a legnagyobb hasznuk. De erről majd később..

Már az őslakók is alkalmazták ezt az értékes növényt, ugyanis az indiánok már használták szíverősítőként, illetve tüdőgyulladásos tünetekre. Viszont hittek abban is, hogy megkönnyíti a gyerekszülést. Tüskéit az akupunktúrához hasonló kezelésre használták.

Mint élelmiszer, úgy a mexikóiak alkalmazták először. Salátaként, levesbe, illetve grillezve is megállta a helyét. Gyakran emlegetik „a sivatag kincse” névvel, már nem a kinézete miatt, hanem sokkal inkább az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt. Napjainkban egyre elterjedtebbé vált a használata.

Híres antioxidáns hatásáról, illetve tartalmaz nyolc esszenciális aminosavat. Emellett rengeteg vitamin is megtalálható benne, köztük béta-karotin, C-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, magnézium, kálium, kalcium, nátrium, vas, illetve glükóz, fruktóz és cellulózt.

További jótékony hatásai

Szabályozza a vércukor szintet, csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet Hatékony testsúlyszabályozó, csökkenti az étvágyat, növeli a jólakottság-érzetet Antioxidáns Szabályozza a gyomor- és bélműködést, javítja az emésztést Tisztítja a vastagbelet, székletlazító, csökkenti az emésztési panaszokat Segíti a májfunkciókat Jól kiegészíti a vegetáriánus étrendet A szövetek folyadék-visszatartásának csökkentésével támogatja a vese méregtelenítő funkcióját Segíti a kötőszöveti méregtelenítést, csökkenti a celulitisz mértékét

A BioCo fügekaktusz tabletta tartalmazza mindazt, amiről eddig szó volt! És még többet is..

A Fitwebshop webáruház kínálatában számos, a hatásos fogyókúra érdekében alkalmazandó terméket találhatunk, többek között a BioCo fügekaktusz tablettáját is. Nem csupán a termékekért érdemes felkeresni őket, hiszen Életmód Blogjukban számos nagyszerű tippeket, és jobbnál jobb, egészséges recepteket is találhatunk. 

Mit is tartalmaz a fügekaktusz tabletta?

Fő összetevője természetesen a mexikói fügekaktusz, mely egy Dél-Amerikában honos kaktuszféle. Főként Nopal néven ismerik. A BioCo fügekaktusz tabletta tartalmaz még zöld kávét, keserűnarancsot, mikrokristályos cellulózt, maltodextrint, sztearinsavat, talkumot, szilícium-dioxidot, cink-citrátot, króm-(III)-pikolinát és kálium-jodát.

Egy hónapja már, hogy én is használom ezt a tablettát, és valóban látszódnak az eredmények! Először én sem hittem volna.. Viszont sportolóként tudom, milyen sokat dobhat az étrendemen egy jól megválasztott étrend-kiegészítő! Bátran merem ajánlani neked is! Remélem neked is legalább annyira be fog válni, mint nekem! És ezért az árért.. Mindenképpen érdemes kipróbálni!