A gyömbér egy világszerte használatos természetes gyógynövény, amelyet fűszerként használnak. Sok kutatás is bizonyítja, hogy mennyi gyógyító hatást képes kifejteni az emberi szervezetben, ennek köszönhetően pedig rengeteg betegség kezelésében segíthet.
A gyömbér igazi vitaminbombának számít, hiszen tele van A, C, E, és B-komplex vitaminokkal, ráadásul jócskán található benne magnézium, foszfor, kálium, szilícium, nátrium, vas, cink és kalcium is.
A felkavarodott gyomrot megnyugtatja
A gyömbérnek szélhajtó hatása is van, amely segít a felkavarodott gyomor lenyugtatásában, sőt, képes ellazítani az emésztőrendszer izmait is, amivel megelőzi a puffadást. Emésztésünk javításának érdekében így érdemes néha egy kis gyömbért enni egy-egy nagyobb evés után.
Szív
A gyömbért régóta használják, mint szíverősítőt, hiszen csökkenti a koleszterinszintet és képes megelőzni a vérrögképzősést, ezzel pedig kisebb lesz az esély az éreredetű szívbetegségek kialakulásának kockázata. Arról nem is beszélve, hogy mivel rengeteg káliumot tartalmaz, így rendkívül jó hatással van a szívre, a benne lévő mangán pedig védelmet nyújt a szív, az erek és a húgyutak számára.
Megfázás, influenza
Talán a legismertebb jótékony hatása a gyömbérnek az, hogy képes felturbózni az immunrendszerünket, izzasztó hatása miatt pedig természetes gyógyszerként is alkalmazzák megfázás és influenza kezelésére. Ha éppen betegek vagyunk, érdemes naponta többször fogyasztanunk gyömbért, hiszen a benne lévő antivirális, méregtelenítő és gombaölő tulajdonságai segíteni fognak nekünk a gyors gyógyulásban. Ha sima megfázásban szenvedünk épp, akkor forraljunk fel egy liter vizet, keverjünk bele egy teáskanál őrölt gyömbért és törölköző alatt inhaláljunk vele! Az eredmény garantált!