A jojó effektus rengeteg embernek okoz problémát. Tudj meg mindent róla, és kerüld el a leadott kilók visszahízását, hiszen rendkívül nagy veszélyekkel jár! 

Az anyagcsere csökkenése 

Ha a leadott kilók újra rád ragadnak, nem a diétát, hanem saját magadat kell hibázatnod.

Alapvetően az anyagcsere csökkenése váltja ki a jojó effektust.

Az étkezések kihagyása, vagy a lecsökkentett kalóriabevitel lassítja az anyagcserét. A súlyvesztés során először a raktárakból alakítja vissza a működéshez a szervezet az energiát.

Komoly veszélye is lehet 

A kívánt súly elérte után, ha emeled a kalóriabevitelt, nem gyorsul fel automatikusan az anyagcseréd, a csökkentett anyagcsere pedig nem képes elégetni a túl nagy kalóriamennyiséget, ezért visszahízol.

A jojó effektusnak több komoly veszélye is lehet, ilyen például a magas koleszterinszint kialakulása, depressziót válthat ki a folyamatos súlyingadozás, és diabétesz is kialakulhat.

Változtasd meg az életmódod! 

Ha fogyni akarsz, akkor az eddigi életmódodat teljesen meg kell változtatnod, vele együtt az étkezési szokásaidat is.

A rohanó életmód nagyban hozzájárul az elhízás kialakulásához, hiszen az embereknek nincs ideje arra, hogy megfelelően étkezzenek. Pedig egy kis tervezéssel nem nagy feladat az egészséges életmód betartása, és a pénztárcádat is megkímélheted azzal, ha saját magadnak készíted az ételeket a gyorséttermek helyett.

Nagy feladat, de megéri 

Sokan úgy állnak neki egy diétának, hogy egy-két hónapra terveznek, ami alatt pár kilótól szeretnének megszabadulni, majd miután elérték a kívánt célt, visszatérnek a zsíros, egészségtelen falatokhoz.

Nem szabad elhagynod magad, ha elérted a kívánt súlyt, hiszen ezt meg is kell tartani, ami olyan nagy feladat, de hidd el, megéri.

Az egészséges ételek is lehetnek finomak 

Sokan azért nem képesek hosszabb ideig betartani az fogyókúrát, mert az egész folyamatot szenvedésként élik meg.

Az egészséges ételek is lehetnek finomak, ízletesek, csupán egy kis kísérletezés szükséges hozzá, amivel megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb fogásokat.

Ebben az esetben is csak a kezdet nehéz, hiszen le kell mondanod néhány dologról, viszont későbbiekben már teljesen hozzá fog szokni a szervezeted, és már el sem tudod képzelni máshogy az életed.

A fogyás után azért is érdemes továbbra is megőrizni az alakod, mert az egészségedért is teszel vele, valamint az önbizalmadnak is egy lökést adsz azzal, ha irigykedve néznek rád az utcán.