A rezveratrolról egyre több csodálatos hírt lehet hallani az utóbbi időben. Az egyik legpozitívabb hatása, hogy rákellenes hatással rendelkezik. A rezveratrol legjobb forrása a szőlő, a szőlőmag és az abból készült kivonat.
A legújabb tanulmányok arról számolnak be, hogy a rezveratrol és a szőlőmagkivonat különösen hatékony lehet a rákos megbetegedések elleni küzdelemben, különösen a vastagbélrákban szenvedőknek, ugyanis nemcsak a gyulladást csökkentik hatékonyan, de a rákos sejteket is elpusztítják. Nagyon jó hír, hogy mind a rezveratrol, mind a szőlőmagkivonat csak és kizárólag a rákos sejteket pusztítják el, míg az egészséges sejteket sértetlenül hagyják.

A rezveratrolról már az is bebizonyosodott, hogy segít megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást és a sztrókot, mindezt erős antioxidáns hatásának köszönheti.

A rezveratrol egy polifenolos antioxidáns, amely nemcsak a vörös szőlőben található meg, hanem jelen van az áfonyában, az eperben, a vörösborban és még az étcsokoládéban is. Amellett, hogy a rezveratrol erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, a szabad gyökök káros hatásait is ki tudja védeni. A rezveratrol megakadályozza a sejtek és az erek károsodását és csökkenti a koleszterin oxidációját. Ez döntő fontosságú a plakk képződésének és a vérrögképződésnek a megelőzésében.

A rezveratrol javítja az inzulinérzékenységet azáltal, hogy fokozza az inzulin-jelátvitelt és csökkenti az oxidatív stresszt a 2-es típusú cukorbetegeknél. A rezveratrol nemcsak javítja a sejtek inzulinra adott válaszát, hanem csökkenti az oxidatív stresszt a cukorbetegeknél. Ez csökkenti a diabétesszel együttjáró egyéb tüneteket és egyéb betegségek kialakulását, például a szívproblémákat, a sztrókot és a magas vérnyomást is.

A rezveratrol javítja az ösztrogén hormon termelését. Erről a hormonról pedig köztudott, hogy segít megvédeni a nők egészségét. A rezveratrol emellett számos öregedésgátló hatással is rendelkezik. Az antioxidáns rezveratrol lassítja a sejtek öregedését, gátolja az abnormális sejtnövekedést és segít a sérült sejtszerkezet kijavításában. És ami a legfontosabb, hogy az antioxidánsokban gazdag és az alacsony kalóriatartalmú táplálékok csökkentik a stressz kialakulásának esélyeit, amely szintén felelőssé tehető az öregedési folyamatok felgyorsulásáért és a betegségek kialakulásáért.