A hajhullás nagyon képes lecsökkenteni az önbizalmat. Emellett ha valakinek hullik a haja, a gyér hajkoronája sokkal idősebbnek is mutathatja az illetőt, mint amilyen valójában. Élete folyamán legalább egyszer mindenki megtapasztalja a hajhullást. Vagy a terhesség alatt, vagy a változókor beköszöntével, vagy egy-egy stresszesebb időszakban. Azonban nem kell elkeseredni. Van megoldás. A természet még ilyenkor is a segítségünkre lehet.
Bár maga a hajhullás egy természetes része lehet az öregedési folyamatoknak, azonban sokkal inkább valamilyen kóros folyamat állhat a háttérben. Például az immunrendszer nem megfelelő működése, hormonális zavarok vagy éppen krónikus fertőzések.

A rozmaringolajjal kapcsolatban sok kutatást végeztek. Ez az olaj nagy reményeket adhat a hajhullás természetes kezelésére, illetve a hajnövekedés elősegítésére, mindemellett a haj regenerációjában is nagy szerepe van.

A rozmaringolaj antibakteriális és gombaellenes hatásokkal is rendelkezik, így alkalmazható viszkető fejbőrre és még a fejbőr korpásodását is megszünteti. A rozmaringolaj elősegíti a fejbőr jobb vérkeringését, illetve a fejbőr egészségi állapotának megőrzésében is segíthet, amelyek az egészséges hajnövekedés fontos összetevői.

Ma már nagyon sok olyan termék megtalálható a piacon, amelyek rozmaringolajat is tartalmaznak. Rozmaringsampont is lehet vásárolni, de, ha néhány csepp rozmaringolajat tesz a samponjába, már ez is csodákat művelhet a hajjal.

A rozmaringolajat hígított formában közvetlenül is alkalmazhatjuk a fejbőrön, hiszen így elősegítjük a haj növekedését és még a hajhullásunk is jelentősen lecsökkenhet. Persze a türelem minden esetben kulcsfontosságú lehet, hiszen a változások eléréséhez körülbelül hat hónap szükséges. Öntsön 5-6 csepp rozmaringolajat valamilyen hordozóolajhoz. Ez lehet kókuszolaj vagy jojobaolaj. Mosson a szokásos módon hajat. Majd dörzsölje be a fejbőrét a rozmaringolajos eleggyel. Hagyja rajta 5-10 percig, majd ismét mosson alaposan hajat. Ismételje meg a kezelést hetente egy-két alkalommal.

A rozmaringolaj még a száraz és viszkető fejbőr problémáján is segíthet, illetve lelassíthatja a haj őszülését is.

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk az ásványi anyagokban gazdag, tiszta, egészséges táplálkozás általános jelentőségéről és minimálisra kell csökkenteni a környezeti toxinokkal szembeni kitettségünket is. Mindezek együttesen valószínűleg pozitív eredményeket hoznak.