Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Bemutatunk egy természetes és egészséges cukorpótlót: íme az Eritritol!

A cukrokat sokan próbálják már helyettesíteni kedvezőbb hatású termékekkel, hiszen köztudott hogy a cukrok sok egészségügyi problémának az okozói. (Túlsúlyosság, magas vérnyomás, candida, fogszúvasodás...) Most az eritritolt szeretném egy kicsit közelebbről megvizsgálni, miért is ajánlott a fogyasztása?!

Mi is az az eritritol?

Az első és talán legfontosabb tény, hogy az eritritol természetes formában megtalálható a különböző gyümölcsökben így szervezetünk számára nem ismeretlen.

Fogyasztása teljes biztonságos. Sokan gondolják, hogy az eritritol egy mesterségesen előállított édesítőszer, de ez nem így van. Mint természetes cukoralkohol, kevesebb kalóriát tartalmaz mint a finomított cukor, bár igaz, hogy ízélménye csak 70%-a a cukorénak, tehát valamivel többet kell belőle használni egy-egy recept készítésekor, vagy Steviával érdemes keverni. A stevia, mint korábban írtuk, gyógynövényként jótékony hatással van a májra és a vesére, tehát használatával csak nyerhetünk.

Cukorbetegeknek és diátázóknak

A cukoralkoholok kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a cukor, így tökéletesen alkalmazhatók cukorbeteg diéta, paleolit étrend, vagy egyszerűen csak egészségesebb életmódra váltás során, de fontos alternatíva is egyben candida diéta esetén.

Az eritritol a gyomorból és a vékonybélből felszívódva a véráramba kerül, majd változatlan formában ürül a vizelettel és mindössze csak 10%-a jut el az emésztőrendszeren való áthaladás során a vastagbélbe. A gyors felszívódásának köszönhetően nem okoz hasmenést, mint ez esetleg előfordul más édesítőszerek esetén, de természetesen az Eritritolt sem ajánlott mértéktelenül fogyasztani. 

Az eritritol a szájban lévő baktériumoknak nem táptalaja így fogszuvasodást még véletlenül sem írhatunk a számlájára. 

GMO-mentes, vegyszermentesen felnevelt növényekből került kivonásra. Textúrában és tulajdonságaiban az Eritritol hasonlít a nádcukorra és a kristálycukorra, így az ételekben, italokban könnyen, szokás szerint használhatóak. Egy fontos tényt azonban nem hanyagolhatunk el, mégpedig azt hogy az eritritollal az élesztőgomba nem lép reakcióba, tehát kelt tészták készítésére csak úgy használható, ha egy csipet eredeti cukrot adunk a langyos tejhez és azzal futtatjuk fel. A további, receptben írt cukormennyiséget pedig helyettesítjük az eritritollal. Folyadékban jól oldódik. 

Nem mindegy, milyen márka és minőség! 

Mint a legtöbb terméknél itt is kulcsfontosságú a tisztaság és a minőség. Ha fontos számodra egészséged megőrzése, még akkor is, ha hatásos fogyókúra után kutatsz, akkor érdemes a Fitwebshop webáruház alternatívái közül választani, hiszen számos olyan, a cukor helyettesítésére alkalmas terméket kínálnak kedvező áron, amelyektől biztosan nem kell tartanod, ráadásul nagyszerűen támogatják a fogyókúrát is. IDE kattintva ismerheted meg a legjobb édesítőszereket a webáruház kínálatában.

Nincsenek megjegyzések