A katonai diéta (Military Diet) egy rövidtávú étrend-tervezet, amely rövid időn belül komoly súlyvesztést ígér. Ha te is szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól, akkor talán éppen ez az étrend lesz az, ami segíthet ebben.
De miért is olyan népszerű a katonai diéta? A legtöbben azért választják, mert mindössze három napig tart. A katonai diéta segítségével állítólag akár 4,5 kilót is le lehet dobni nagyon rövid idő alatt, de csak akkor, ha az előírt tervezet alapján táplálkozol. Egy másik pozitívum, hogy nagyon könnyen betartható. Nem kell kalóriákat számolgatni, sem különféle drága étrend-kiegészítőket vásárolgatni hozzá – minden szükséges hozzávaló megtalálható az összes élelmiszerüzlet polcain.

A katonai diéta trükkje, hogy felgyorsítja az anyagcserét. A kalóriabevitel rövidtávú csökkentésével megszabadulhatsz a zsírtömegtől. Azonban nem szabad összetéveszteni a tipikus éheztető diétákkal. Habár kalóriákban szegény, elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy egész nap formában maradhass. A diéta egészséges zsírokra, szénhidrátokra és fehérjékre összpontosít.

1. nap

Reggelire egy bögre forró ital (kávé vagy tea), egy szelet kenyér (lehetőleg teljes kiőrlésű), két kanálnyi mogyoróvaj, és egy fél grapefruit. Az ebéd egy újabb pohár forró italból (kávé/tea), egy szelet kenyérből és fél bögrényi tonhalból áll. Vacsorára jöhet ~85 gramm hús (vízben főve vagy párolva), egy bögre zöldbab, egy fél banán és egy kisebb alma. Mindezek mellé egy kis bögrényi vaníliafagyi is megengedett!

2. nap

A reggel egy szelet kenyérrel (szintén lehetőleg teljes kiőrlésű), egy kemény tojással és fél banánnal kezdd.

Az ebéd egy újabb kemény tojásból, 5 db sós krékerből és egy bögrényi túróból álljon.
A napot két virslivel, egy fél bögre répával, egy bögre brokkolival, és egy fél banánnal zárd, amit nyugodt szívvel leönthetsz egy fél bögrényi vaníliafagyival.
A következő oldalon folytatom! 

3. nap

Az utolsó nap reggelén 5 sós kréker, egy szelet cheddar sajt és egy kis alma ajánlott. Ebédre jöhet egy szelet kenyér és egy tojás. A vacsora álljon egy bögrényi tonhalból, és a már megszokott fél banán + vaníliafagyi párosításból.

További tudnivalók

Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni ebből a diétából, akkor a három nap letelte után állj vissza egy teljesebb étkezésre a következő 4 napra. Persze ez nem azt jelenti, hogy a diétán kívüli napokban töménytelen mennyiséget kellene enni, hiszen akkor a 3 nap semmit sem ér. Ha több héten keresztül folytatod ezt a rendszert, akkor idővel látható eredményeket veszel majd észre magadon. Egy hónap után érdemes egy egész hónapot normális étrenddel eltölteni.

Ne felejtsd el minden napodat (diétán belül és kívül) egy pohár vízzel indítani. Minden étkezés előtt igyál meg két pohár vizet – ez segít kevesebbel is jól lakni, és tovább marad majd meg ez az érzés. A kalóriák drasztikus visszafogása nem való mindenkinek. Nem árt a diétázás előtt egyeztetni egy orvossal vagy étkezési tanácsadóval!