Bár csak kevesen tudják, de a rizsből igen fontos vitaminok és aminosavak oldódnak ki, ha vízbe áztatjuk, ennek köszönhetően igen jótékony hatással lehet az arcbőrünkre. Ha új és hatásos kozmetikai trükköt szeretnénk kipróbálni, ez biztosan el fogja nyerni a tetszésünket.
Mi sem egyszerűbb, mint rizsvizet csinálni, hiszen nincs más dolgunk, mint egy ideig vízben állni hagyni a rizst. Így egy olyan, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított gazdat nedűt kapunk, amely tökéletesen alkalmas arclemosónak. Az így kapott rizsvíz telis-tele lesz A-, B-, C- és E-vitaminnal, nem beszélve az ásványi anyagokról és az esszenciális aminosavakról, amelyek szintén megtalálhatóak a rizsben.

A keményítő, ami úgyszintén fellelhető a rizsvízben, rendkívül hatékony módon húzza össze a kitágult pórusokat, ennek hatására pedig csökkenni fognak a pattanások és a mitesszerek és ezek kialakulási esélye. Ha ez még mindig nem lenne elég, megszünteti a zsíros csillogást is azáltal, hogy normalizálja a bőr faggyútermelését. Egy nemrég elterjedt videóban egy lány kísérletképpen két hónapig használta arcbőre ápolása végett a rizsvizet, amit rögzített, és megosztotta élményeit. A videóban láthatjuk, hogy pontosan hogy is készíthetjük el a csodaszert. Nincs más dolgunk, csak először mossuk át alaposan a rizsszemeket, legalább háromszor, majd az így kapott tejfehér vizet öntsük le róla. Ezután áztassuk be a rizst újra, most legalább fél órára. Tárolására érdemes egy jól zárható edényt használnunk, melyet így maximum öt napig tároljunk a hűtőben, ennek leteltével érdemes friss adagot készítenünk.

A videóban szereplő nő egy tiszta vattalap belemártásával mosta át az arcát, valamint átitatott egy steril arcmaszkot is a rizsvízzel. A tapasztalatai két hónap elteltével lenyűgözőek és inspirálóak, hiszen a kitágult pórusai összehúzódtak, ráadásul bőre sokkal frissebb, ragyogóbb lett, mint előtte.