Vannak, akik szinte az edzőtermekben élnek, jól érzik magukat a gépek, padok és súlyok között, és persze azt sem bánják, ha rajtuk kívül még jó páran izzadnak a teremben. 
És vannak azok, akik talán eljutnak addig, hogy vegyenek egy bérletet, esetleg egy órát el is töltenek a kiszemelt helyen, majd talán eszükbe jut még, hogy el kellene menni, de végül sosem jutnak el odáig. Viszont szívesen mozognának valamit. Adunk egy kis segítséget: így sportoljunk, ha nem vagyunk azok az úgynevezett „edzőtermi” emberek.

Sétáljunk

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha nem szeretünk konditerembe járni, ha rendszeresen sétálunk. Akár már a néhány perces séta is jót tehet, de persze minél hosszabb távokat sétálunk, minél több időt szentelünk neki, annál hatékonyabb.

Görkorizzunk

Meglehet, hogy azt gondoljuk, ehhez már túl öregek vagyunk, de azért érdemes kipróbálni, mert jó móka. Nem mellesleg szuper mozgásforma az egész testünk formálására, de különösen a lábaink és a fenekünk lesznek hálásak érte.

Ússzunk

Bizonyára van a közelünkben lehetőség arra, hogy ússzunk – ha szeretjük ezt a sportot, miért nem űzzük rendszeresen?

Táncoljunk

Ha szeretünk táncolni, keressünk egy jó zenét, és mehet is a riszálás bármikor! Hallgassunk olyan zenéket, amelyek felpörgetnek bennünket, és táncra hívnak. Ha belelendültünk, keressünk olyan edzéseket, videókat a neten, amelyek a táncra alapoznak, mint például a zumba.

Emelgessünk súlyokat

Amikor nem csinálunk semmit, de legalábbis a kezeink szabadok, vegyünk elő két súlyzót, és emelgessük. Észre sem vesszük, de pár hét alatt szemmel látható eredményeket is elérhetünk vele.

Kutyasétáltatás

Vigyük el a kiskutyánkat sétálni, és tegyünk vele egy jó nagy kört, hogy valóban átmozgassuk az izmainkat mi is – a kutyus pedig minden bizonnyal hálás lesz, hogy több időt tölthet a szabadban.

Lépcsőzzünk

Ha lehetőség van választani, lépcsőzzünk a lift helyett. Az a pár lépcsőfok minden bizonnyal nem teljesíthetetlen kihívás, ne legyünk lusták felmenni rajta.

Bringázzunk

Szinte észre sem vesszük tekerés közben, hogy sportolunk – persze van az a kilométer-mennyiség, ami után már jelez a lábunk, hogy talán elég. De az messze van, pattanjunk nyugodtan nyeregbe, és tekerjünk a városban, de főleg a városon kívül – kiránduljunk két keréken.