Úgy látszik, a gyerek már elkapta - sápadtnak és lázasnak tűnik. Vagy éppen Te érzed azt, hogy kapar a torkod, és eldugulóban van az orrod is. Bármelyik tünetről legyen is szó, sok orrfújás és köhögés várhat rád ezen a héten. De még mielőtt a vírus leverne a lábáról Téged és a családodat érdemes kipróbálni ezeket a tippeket!
Így védekezz a megfázás és influenza ellen
Szerezd be a szükséges eszközöket, hogy felkészülten érjen a vírusok támadása. Zsebkendők, szappanok, kézfertőtlenítők, és papírtörlők. És készülve a gyerekek betegségére, nem árt, ha van otthon egy új puzzle, kifestőkönyv vagy DVD. Ellenőrizd a gyógyszeres dobozt. Fájdalomcsillapítók, lázcsillapító, és az egyéb használatos szerek vannak-e a házi patikában? Pótold ezeket, ha kell, mindenképpen gondolva köhögéscsillapító szirupra, nyákoldóra. Nézd meg nem kell-e elemet cserélni a lázmérőben. Tisztítsd meg a párásító készüléket. Készítsd elő az infralámpát. Vedd szigorúan a kézmosást. Kezeink hemzsegnek a kórokozóktól. Mondd el mindenkinek a családban, hogy alaposan mossa meg a kezét szappannal - legalább 20 másodpercig tartó kézmosás az ajánlott. Esetleg a gyerekeknek mondd azt, hogy énekeljenek egy dalt a kézmosás közben. Fertőtlenítő szerek beszerzése. Olyat válassz, amely legalább 60% alkoholt tartalmaz. Tegyél egyet az autóba, a szobába. Ha nincs lehetőséged a kézmosásra, akkor használhatod ezt. Készülj fel a munkahelyen is egy pár napos kiesésre. Még ha nem is Te leszel beteg, a gyerekeidről ezt kisebb eséllyel mondhatjuk el. Keress segítőket. Meglehet, hogy valakit be kell vonnod a családból, aki tudna vigyázni a gyerekekre, ha úgy adódik.  Fertőtlenítés. Nem kell folyamatosan fertőtlenítő spray-vel szaladgálnod a lakásban, de a gyakran érintett tárgyakat jobb, ha naponta áttörlöd egy kis alkohollal mondjuk, tehát az ajtókilincseket, távirányítókat, és telefonokat. Álljatok át a papírtörlő használatára a kézmosásnál. Ha mindenki beteg, inkább papírtörlőket használj. És különösen fontos, hogy külön poharat használjatok és persze az is, hogy a poharak alaposan el legyenek mosva. Töltsd fel a hűtőt és a kamrát. Készülj arra, hogy gyors ételeket tudj összedobni, ha úgy adódik, hogy Te leszel beteg, vagy ápolnod kell a gyerekeket. A betegség esetén különösen fontos a sok folyadékbevitel. Egy kis húsleves főzésére is érdemes felkészülni. Pihenés. Még akkor is, ha csak megelőzésről van szó, fontos az elegendő alvás. A gyerekeket időben fektesd le. Adasd be az influenza elleni oltást. Az a legjobb, ha az egész család megkapja az oltást. Jó pár napnyi betegszabadságtól és álmatlan éjszakától óvhat meg a vakcina.
Ha a megfázás és az influenza már kopogtat az ajtón, akkor legközelebb érdemes a megelőzésre ügyelni. Nem csupán egészséges táplálkozással és sporttal erősítheted szervezeted működését, hiszen a hidegebb időszakban extra támogatásra lehet szüksége. Az immunrendszer erősítés az év hűvösebb hónapjaiban különösen fontos, amelyet számos kiváló étrendkiegészítővel biztosíthatsz szervezeted számára. Az alábbi weboldalon olyan hatékony termékeket találsz, amelyek segítenek megelőzni a megbetegedéseket, így biztosan nem dönt majd le semmilyen vírus a lábadról!