Egy tetoválás ami akár életet is menthet, és egy új kezdeményezésnek hála ingyen elérhető a betegek számára. A cukorbetegség nagyon veszélyes, és sajnos egyre többeket veszélyeztet. Ha egy cukorbeteg össze esik az utcán, fontos hogy a segítségére sietők tisztában legyenek a betegségével, de sajnos sokszor a beteg képtelen tájékoztatni a hozzá sietőket. Erre a problémára végre kitalálták a tökéletes megoldást, amit tetováló szalonban kell keresni. 
Vannak olyanok, akik szeretik a tetoválásokat, azonban a régebbi generációk szülöttei még mindig nagy ellenállással fogadnak minden tetoválást. Szemük előtt még mindig a rockerek, és rosszarcúak élnek, ha a tetoválásra gondolnak, pedig akár nagyon hasznosak is lehetnek, ami most be is bizonyosodott. 

A tetoválások fő jellemzője, hogy leginkább egy életre szólnak, tehát nem árt nagyon megfontolni még mielőtt belevágunk, és készíttetünk magunknak egyet. A rossz megítélésen a sok kókler sem segít, akik nem tudják biztosítania megfelelő higiéniai körülményeket, és sajnos miattuk még mindig sok tetoválás végződik rosszul. Azonban ha pár apróságra odafigyelünk, fájdalommentesen varrathatunk magunkra, biztonságos körülmények között. Szerencsére idén Németországból elindult egy kezdeményezés, aminek következtében jótékony célra is fellehet használni a tetoválásokat, és még életet is menthetnek vele a tetoválók. A cukorbetegség védjegyét lehet ingyen feltetováltatni a kezdeményezéshez csatlakozó tetováló szalonokban, ami valóban egy nagyon fontos, és szükséges lépés ebben a betegségben, mert tényleg életek múlhatnak rajta.

A kezdeményezés története

A kezdeményezés Németországból indult, ahol Marton István elkészítette az első életmentő tetoválást.  Ezt meghallva Zsoldos Péter is csatlakozni szeretett volna, így felkereste a kezdeményezés alapítóját, és azóta Tatabányán már 15 ingyen tetoválást készített el. Mióta pedig meghírdette a hazai cukorbeteg facebook csoportokban percről percre egyre több tetováló szalon csatlakozik a kezdeményezéshez. Az ötlet egyszerűen zseniális, hiszen így a kevésbé tehetősek is lehetőséget kapnak, és valóban életeket lehet vele menteni. 

A tetoválás

A betegségben az ötlet gazda Zsoldos Péter is érintett, ezért érezte, hogy a minta kiválasztása nagyon fontos. Azt szerette volna, ha egységes lenne, könnyen felismerhető, és valóban segíteni tud ha bajba kerül a beteg. A minta kialakításánál kikérte egy diabetológus és egy mentősként dogozó barátja segítségét is. A mentős barát miatt döntöttek úgy, hogy csak a bal karra tehetik a mintát, a mentős ugyan is elárulta, ha beteghez érkeznek mindig megnézik a pulzust, amit a bal karon vizsgálnak, így ha odahelyezik a jól látható mintát, a kiérkező segítség mindeneképpen észre fogja venni, és így könnyebben megkezdhetik a diagnosztizálást, és a kezelést.

Magyarországon

Szerencsére egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez hazánkban, így lassan már minden nagyobb városban találhatunk ilyen önkéntes tetoválót. Ahhoz, hogy valakinek ingyen elkészítsék nem kell más, mint egy orvos által kiállított diagnózis, hogy valóban cukorbeteg vagy. A jótékony akció keretein belül csak ezt a mintát lehet ingyenesen kérni. Zseniális kezdeményezés, ami ténylegesen életeket menthet. A tetoválók támogatására is van mód, bár nem fogadnak el pénzt, a felajánlott összegeket továbbítják jótékony célra. Büszkék lehetünk, hogy hozzánk is elért egy ilyen kiváló kezdeményezés, és azért mert ennyire sokan támogatják.