Erről a témáról szinte mindenkinek más a véleménye. A reggeli és az esti edzésnek is rengeteg előnye és hátránya ismert. Összeszedtük most ezeket, hogy könnyebben dönts! 

Megosztó téma 

Nem tudod eldönteni, hogy mikor érdemes edzened?

A reggeli és az esti sportolásnak is vannak előnyei és hátrányai is, tehát mindenképp neked kell eldöntened, hogy melyiket választod!

Ez a téma nagyon megosztóan hat az emberekre. Vannak, akik szeretik reggel letudni a mozgást, de sokan csak este képesek nekiállni.

Könnyebb elkezdeni 

A kutatások alapján, akik reggel edzenek, kevésbé hagyják ki a mozgást, hiszen ha reggel állsz neki sportolni, nehezebben jön közbe bármi, és fittebb is vagy.

A súlyzós edzés ebben az időpontban kevésbé ajánlott, de a zsírégető edzés kiváló lehet, hiszen ilyenkor gyorsabb az anyagcsere. A vércukorszinted miatt viszont érdemes pár falatot enned, mielőtt reggel sportolni kezdesz.

Jobban alszol 

A reggeli sporttal könnyebben alszol el éjszaka is, valamint az egész napodra kihat, hiszen energikusabb leszel, és könnyebben összpontosíthatsz, és az edzéstől garantáltan felébredsz.

Ha nem akarsz elkésni 

A reggeli edzésnek sajnos hátrányai is vannak. Ebben az időszakban nagyobb a sérülésveszély, ezért nagyon ügyelj a bemelegítésre.

Van, aki reggel sok időt tölt a szépítkezéssel, nekik nem ajánlatos ilyenkor egy edzést is beiktatni erre a napszakra, hiszen ez egyenlő a garantált késéssel.

Ha éjszakai bagoly vagy, a reggeli edzés nem neked való, hiszen így fáradtnak, erőtlennek fogod érezni magad, és nem tudod hatékonyan elvégezni a gyakorlatokat sem.

Ha fogyni szeretnél 

Este azoknak érdemesebb edzeni, akik fogyni szeretnének, hiszen ilyenkor kisebb az étvágy.

Egy fárasztó nap után tökéletes levezetés a mozgás.

Ha reggel szeretsz sokáig pihenni, nem szeretsz kapkodni, akkor inkább az esti edzést válaszd.

A sérülésveszély ebben a napszakban sokkal kisebb. Este éberebb vagy, mint reggel.

A súlyzós edzés

Ha súlyzós vagy csapatedzéseket végzel, inkább az esti órákat válaszd.

A sporttudósok szerint a testhőmérséklet nagyban összefügg a hatékony edzéssel.

A testhőmérsékletünk az esti órákban a legmagasabb, tehát érdemes ilyenkor edzeni.

Nem tudsz pihenni 

Ha este edzel, lehet, hogy pont az alvástól fosztod meg magad.

Vannak, akiket teljesen felpörget az edzés, és nem tudnak rendesen pihenni utána.

Este sajnos az edzőtermekben is telt ház van, ezzel mindenképp számolnod kell.

Könnyebben kimaradhatnak az edzések is, mivel bármi közbejöhet ilyenkor, vagy annyira fáradt vagy a nap végére, hogy elmegy a kedved a mozgástól.