Sokunknak az egész napját meghatározza, hogy hogyan kelünk ki reggel az ágyból, ezért érdemes kellemes melódiát választani ébresztőnek.
Manapság az emberek többsége a mobiltelefonját használja ébresztőnek a klasszikus vekker helyett. Magyarázat lehet erre az ébresztőórák fület bántó csörgése. Dallamosabb napindítóra vágyunk, hiszen ezek a készülékek szinte felriasztanak álmunkból. Sok esetben a telefonokban található úgynevezett riasztó hangokból történik a választás, de – általában – alapból találhatóak ezeknél kellemesebb, például madárcsicsergést imitáló akkordok a mobilokon.

A legideálisabb választás egy halkan kezdődő, ám egyre erősödő, a természet hangjait a hálószobába csempésző dallam.

Vannak, akik az aktuális kedvenc dalukat állítják be ébresztő hangnak, ezzel csupán annyit érnek el, hogy nagyon hamar meg fogják utálni az adott zeneszámot, a reggeli kelést semmivel sem teszi könnyebbé a favorizált muzsika.

Érdemes adott időközönként váltogatni az ébresztőnket, hiszen egy bizonyos idő után ráununk a kiválasztott dallamra, amivel monotonitást érünk el a reggeli rutinban.

Ne a hangerő legyen az, ami kiugraszt minket az ágyból, figyeljük csak meg, hogy a reggeli nyugalomban igazán halk zene is elegendő az ébredéshez. Az szintén fontos, hogy ne közvetlenül a fejünk mellé helyezzük el a mobiltelefonunkat, hiszen ha kicsit nyújtózni kell a leállításához, az talán még inkább segíthet a felkelésben. 

Ha igazán vidáman szeretnénk indítani a napot, állítsuk be ébresztőnek a Republictól a ”Jó reggelt kívánok!” kezdetű slágert vagy a V Moto-rock együttestől a ”Fekszem az ágyon” című örök klasszikust. Persze, nem biztos, hogy mindenkinek beválik ez a tipp, de egy próbát megér!

Forrás: Minden, ami hallás