Azt biztosan mindenki tudja, hogy a zöldségek fogyasztása rendkívül fontos a szervezetünk számára. Rengeteg vitamint és ásványianyagokat tartalmaznak, így fogyasztásuk napi szinten ajánlott. Azonban az év nem minden szakaszában érhető el minden zöldség frissen, vajon a boltokban található gyorsfagyasztott zöldségek is hasonlóan egészségesek? 
Vajon melyik a jobb tápanyagforrás a bolt zöldség-gyümölcs részlegén vásárolt friss termék, vagy a mirelit osztályon található fagyasztott zöldségek? A tudományos kísérletek azt mutatják hogy meglepő módon az utóbbi. 

Tévhitek

Sokan úgy tartják, hogy a mirelit zöldségek mire a boltba kerülnek már elvesztik minden vitamint tartalmukat. Továbbá sokan gondolják, hogy a zöldségek fagyasztása során különböző egészségre káros anyagokat is felhasználnak a tartósításukra. Ez tévhit. A gyorsfagyasztott zöldségeket közvetlen betakarításuk után feldolgozzák, így tápanyaguk és vitamintartalmuk szinte teljes egészét megőrzik, tartósításuk pedig teljesen vegyszermentes.

Tények

A friss zöldségek ezzel szemben betakarításuk után csak több nappal később kerülnek asztalunkra, ez alatt az idő alatt a nem fagyasztott zöldségek naponta a C-vitamin tartalmuk 15%-át veszítik el. Mivel a mirelit zöldségeket pár perc alatt -20 °C-ra hűtik le, így ha szállításuk és raktározásuk során nem engednek fel és fagynak vissza többször, akkor képesek megőrizni tápanyagukat és vitaminjaikat akár 24 hónapon keresztül is. Azonban elkészítésükkel vigyázni kell, ugyan is ha nagyon gyorsan melegítjük fel a mirelit zöldséget, akár C-vitamin tartalmának akár 100%-a is elveszhet. 

Tehát ha valaki rendszeresen szeretne zöldségeket fogyasztani, bátran vásárolhat mirelitet, hisz a fentiek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy vitamin tartalmuk sok esetben még magasabb is lehet, mint a piacon vagy a boltban vásároltaké, illetve áruk is kedvezőbb. Elkészítésük pedig szintén nagyon egyszerű, mert nem kell megmosnunk vagy megpucolnunk őket, felmelegítésük után egyből fogyaszthatóak