Ez a kérdés nagyon sok embert foglalkoztat, és még többnek szolgál kifogásként az egészséges életmód elkerüléséhez. Most bemutatjuk, hogy miért érdemes az egészséged megőrzése mellett döntened, és nem kerül többe, mintha tönkre tennéd az életed!

Az egészséges életmód a gazdagok kiváltsága?

Sokan úgy tartják, hogy a magyarok többsége azért nem étkezik egészségesen, mert nincs rá pénzük, és az egészséges ételek a gazdagok kiváltsága, pedig ez nem így van.

Egészségesen élni nem egyszerű feladat, de idővel teljesen hozzá lehet szoktatni a szervezeted, és a későbbiekben nem is tudod már máshogy elképzelni majd az életed.

Ha egy kicsit takarékoskodsz, semmi sem lehetetlen!

Miért érdemes az egészség mellett döntened? 

Az egészségtelen gyorsételek csak ideig-óráig lakatnak jól, de hamar felszívódnak a szervezetben, ami után csak még éhesebb leszel, és sajnos nagyobb is.

A kávéról és a káros szenvedélyekről mihamarabb le kell mondanod, hiszen ezek elsősorban rontják az egészséget, és még rendkívül drágák is.

Naponta 4-5x érdemes enni, lehetőleg kevesebb adagokat.

Arra mindenképp figyelj, hogy ha a tányérodra pakolsz, csak annyit tegyél, amennyit nem találsz soknak, és inkább kétszer merj, így nem veszik kárba az étel.

Nassolj friss gyümölcsöket!

Nassolást helyett válassz friss gyümölcsöket, joghurtot, a hizlaló, és tartósítószerekkel dúsított chipsek, és rágcsálni valók helyett. Ezzel a módszerrel is rengeteget spórolhatsz, hiszen a nasik általában drágák, míg egy joghurtot pár forintból megvehetsz.

A legtöbbet az üdítőkön lehet spórolni. A megfelelő folyadékbevitelre mindenkinek kellően oda kell figyelni, ami a szakértők szerint legalább 2-3 liter.

Nem mindegy azonban, hogy mit iszol, a legjobb, ha szénsavmentes ásványvizet választasz a cukros üdítők helyett.

Ezzel nagyon sokat teszel az egészséged és a súlyod megőrzéséért, valamint spórolsz is, hiszen egy szénsavas üdítő több száz forint, amíg egy mentes víz kijön körülbelül 100Ft-ból.

Az egészségmegörző citromos víz 

Ha nem szereted a sima vizet, tegyél citromot bele, tedd be a hűtőbe, és hagyd, hogy kicsit levet eresszen.

Ettől finom és egészséges innivalód lesz, ami a betegségektől is távolt tart.

Figyelj mindig oda arra, hogy mire mennyit költesz.

Érdemes otthon egy listára felírnod, hogy mit kell venned, mikor elindulsz a boltba, és csak azt vásárold meg, ami a papíron szerepel.

Soha ne menj korgó gyomorral vásárolni, hiszen ha éhes vagy, nagyobb az esély rá, hogy olyan ételeket fogsz a kosaradba tenni, amiből gyorsan nyerhetsz energiát, valamint olyan termékeket is meg fogsz vásárolni, amikre nincs is szükséged.

A mozgás is fontos szerepet játszik az egészség megőrzéséhez.

Nem mindenkinek jut pénze és ideje arra, hogy konditerembe járjon.

Már az is nagy előrelépés, ha sokat sétálsz egy nap, vagy ebben a jó időben futsz egy fél órát a szabadban.

Ha interneten keresgél, találhatsz különböző gyakorlatokat, ami szintén nem kerül egy filléredbe sem.

Ha egészségesen élsz az öregedés is később fog elérni, sokkal fittebb leszel, mint a gyorsétteremben étkező emberek többsége.