A szőlőmagolaj igazi csodaszernek számít, ami kívül és belül is fantasztikus hatással lehet ránk. Az érett szőlőszemek magjából készült olaj zöldessárga színű és jellegzetes illatú, ráadásul nemcsak sütéshez és saláták ízesítésekhez érdemes használnunk. Összeszedtük az okokat, amikért azonnal érdemes beszereznünk ebből a varázs szerből.
A szőlőmagolaj antioxidáns és E-vitamin tartalmának köszönhetően aktívan lassítja az öregedési folyamatokat, amit külsőleg használva, a bőrünkre kenve segít nekünk, hogy csökkenjenek a ráncaink, ráadásul még bizonyos mértékben gátolja azok kialakulását is.
 Ha belsőleg használjuk, segít megőrizni az erek rugalmasságát, és feloldja a lerakódásokat az érfalon, sőt! Kutatások bebizonyították, hogy a vérnyomást is optimalizálhatja, és csökkentheti a koleszterinszintet.
 Magas antioxidáns tartalma miatt még a szem egészségét is védi, hiszen megelőzi a retina károsodását és a szürkehályog kialakulását.
 A szőlőmagolaj jó hatással van az ideg-és agysejtekre is, így segít a koncentrációt és az emlékezést.
 Mind külsőleg, mind belsőleg használva csökkenti a gyulladásos folyamatokat. A bőrre kenve megakadályozza a pattanások kialakulását, ráadásul halványítja a bőrhibákat.
 Hajpakolás gyanánt tegyünk pár cseppet a hajpakolónkba és kenjünk fel a hajunkra. Hagyjuk 15-20 percet hatni, azután pedig öblítsük ki alaposan. A másik módja a hajápolásnak, ha hajmosás előtt simán belemasszírozzuk a fejbőrünkbe, ennek hatására csökkenti a fejbőr gyulladását, és még a hajhagymákra is serkentően hat.