A szokásos virsli-tojás-bacon helyett érdemes gombát reggelizni, amennyiben fogyni szeretnénk, mivel így hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak, és kevesebbet eszünk a nap hátralévő részében.
Hiába fogyasztunk esetleg ugyanannyi kalóriát, ha virslit vagy bacont eszünk, a gombával mégis hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak, mint egyéb ételek fogyasztása után. A szakértők szerint a gombát érdemes pirítóssal vagy omlettel tálalni, hogy ne feküdje meg gyomrunkat, és máris garantált a csípőtájéki fogyás.

A University of Minnesota munkatársai szerint a gomba fogyasztása már csak azért is hasznos, mert a testsúlyra gyakorolt pozitív hatás mellett segítségével a demencia ellen is felvehetjük a versenyt.
Érdemes bizonyos ételekben a húst esetenként gombával pótolni, és rendszeresen, hetente legalább háromszor fogyasztani azt
– olvasható az Appetite című szaklapban publikált anyagban.

Öt közepes méretű fehér gomba átlagosan egyébként 20 kalóriát tartalmaz, továbbá 3 gramm fehérjét, ráadásul tökéletes D vitamin-forrásról van szó. A gomba remek antioxidáns, a szakértők szerint csökkenti a rák és a vírusos megbetegedések kockázatát is.

Forrás: nuus.hu