Hogyan válasszunk megfelelő hajápolót? Vajon a flakonok feliratán kívül másban is különböznek a samponok?
Csak idő és pénzpazarlás lenne, hogy a kozmetikai sorok választékait vizsgálva próbáljuk kiválasztani hajunknak a legmegfelelőbb sampont? Sokszor feltett kérdés, amire számtalan válasz érkezett már, de bizonyos szempontokat valóban ajánlott figyelembe venni, amikor sampont akarunk vásárolni - írja a napidoktor.

Nevek helyett összetevők!

Ha biztosra szeretnénk menni, válasszunk olyan sampont, ahol az összetevők is igazolják a termék nevét és várható tulajdonságait! Ajánlott kifaggatni a fodrászunkat, hogy mi a véleménye a hajunkról. Miért nő lassan? Miért törik olyan gyorsan? Mitől hullik, vagy zsírosodik?

Ezek alapján tudni fogjuk, melyek azok az összetevők, amiket ajánlott elkerülni. Mivel, egyre újabb termékek jelennek meg hangzatos nevek alatt, érdemes a hátoldalát megvizsgálva utána olvasni annak, hogy miből is áll a sampon.

Sampon normál hajra

Azok a szerencsések, akik meg vannak elégedve a hajuk állapotával, ami egészséges, megfelelően nő, és kellő mennyiségben hullik, nyugodtan választhatnak normál hajra való sampont.

Hála a rengeteg márkának és gyártónak, számos termék közül választhatnak még így is, de a legbiztosabb, ha a gyerekeknek való normál sampon mellett döntenek. Ebben az esetben a legkisebb az esélyéje annak, hogy mesterséges összetevőket is tartalmaz a termék.

A sampon próbája a mosás!

Ígérjen bármit a reklám, vagy a sorok között sétáló csinos és segítőkész hostessek, elsősorban az összetevőkre ajánlott hagyatkozni, de sajnos még ez sem jelent garanciát.

Ha kipróbáltuk, és bevált a termék, tehát a hajunk kellemes tapintású, nem szárítja, vagy zsírosítja, örüljünk a sikernek és használjuk bátran továbbra is!

A helyes döntést tehát nem az ár alapján hozhatjuk meg, és a sampon típusa is csak támpont lehet. Mivel a haj a megjelenésünk szerves része, és a megfelelő ápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy idő előtt ne veszítse el a szépségét, érdemes időt szánni a kiválasztására!