Ennyit aztán igazán nem szabad sajnálnod naponta arra, hogy ledolgozd a nem kívánatos úszógumit! Figyelj oda az étkezésedre is, és meglesz az eredmény: lapos has!

Ollózás

Hanyatt fekszünk, majd könyökünkre támaszkodva elemeljük felsőtestünket a talajról. Nyújtott lábunkat néhány centiméterrel emeljük el a földről, majd gyors váltással hol az egyiket, hol a másikat emeljük még magasabbra, mintha egy olló szárait nyitnánk-csuknánk folyamatosan. Lassan számoljunk el tízig, ekkor tartsunk egy kis szünetet, majd még háromszor hajtsuk végre a feladatot!

Hasizom-erősítés lábhúzással

Hanyattfekvésben maradunk, könyökünkkel továbbra is megtámaszkodunk a talajon. Lábunkat kinyújtjuk, és pár centivel elemeljük a földtől. Miközben lábunkat a mellkasunkhoz közelítjük, derékszögbe hajlítjuk a térdünket, majd ismét kinyújtjuk és visszatérünk a kiinduló-helyzetbe. Akárcsak az előbbi gyakorlatnál, itt is 10 számolásig végezzük a hajlításokat-nyújtásokat, majd rövid szünet után még háromszor megismételjük.

Tipp haladóknak

Ha már könnyűszerrel végre tudjuk hajtani a második gyakorlatot, páros lábhúzás helyett próbáljuk meg úgy, hogy hol az egyik, hol a másik lábunkat közelítjük a mellkasunkhoz!