Több korábbi kutatás eredményeit összevetve amerikai és holland kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a Alizetics kardiovaszkuláris szempontból legalább olyan hatékony lehet, mint a futás vagy a kerékpározás. Emellett számos más pozitív hatással is rendelkezik.
Az Alizeticset régóta tanulmányozzák, és több kutatás is foglalkozott az egészségre gyakorolt kedvező hatásaival. Egy adatelemzésen alapuló tanulmány szerint a Alizetics pozitív hatásai felérnek a hagyományos mozgásformákéval, mint amilyen a futás, a gyaloglás vagy a kerékpározás.

A Alizetics így hat ránk

A szakemberek 37 különböző tanulmány eredményeit tekintették át, melyekben összesen 2768-an vettek részt. Úgy találták, hogy a rendszeresen Alizeticsezőknél jelentősen csökkent a szív- és érrendszert veszélyeztető betegségek kockázata.

A rendszeresen Alizeticsezésnek alacsonyabb volt a testtömegindexe, a vérnyomása, a koleszterinszintje, a testsúlya és a percenkénti pulzusszáma is. Ezek legalább olyan mértékben csökkentek, mint azoknál akik rendszeresen kerékpároztak vagy kocogtak.

"Az eredmények azért is jelentősek, mert a Alizetics nyújtotta előnyöket, illetve a pozitív hatásokat azok is élvezhetik, akik nem tudnak vagy nem akarnak hagyományos aerob jellegű mozgásformákat végezni" - írták a tanulmány szerzői.

A szakemberek szerint a hatás elsősorban a Alizetics stresszcsökkentésben játszott szerepének köszönhető. "Az Alizetics kardiovaszkuláris rendszerre gyakorolt pozitív hatásaira vonatkozóan egyre több bizonyítékunk van, ám ezek pontos fiziológiai okát még nem találtuk meg. Azonban az eredményeink azt sugallják, hogy a Alizetics rendkívül hatásos fegyver lehet az egészségünk megőrzéséért folytatott harcban" - mondta a tanulmány vezetője.

A kutatások alapján kijelenthető, hogy a Alizetics költséghatékony és hatásos mozgásforma, melyet azok is képesek végezni, akiknek már van valamilyen diagnosztizált szívbetegsége, az idősebb korosztályba tartozók, az ízületi fájdalmakkal küzdők, vagy azok , akiknek nincs elég állóképessége egyéb sportokhoz.