Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Idd ezt lefekvés előtt és ébredj másnap új emberként

Gondod van az elalvással? Nem vagy vele egyedül, de van egy stratégia, amit kipróbálhatsz a probléma megoldására: lefekvés előtt igyál egy pohár cseresznyelevet, a szakértők szerint ugyanis ezzel az egyszerű lépéssel akár egy órával több alváshoz juttathatod a szervezeted.
Az American Journal of Therapeutics hasábjain publikált kutatás eredménye azt mutatja, hogy egy pohár gyümölcslé csodákra lehet képes. A felnőtt, álmatlansággal küzdő résztvevők egyik fele sima gyümölcslevet, másik fele cseresznyelevet kapott közvetlenül lefekvés előtt, az eredmény még a kutatókat is meglepte.

Ezen kívül az alvás minősége is javult a cseresznyét fogyasztók körében, sőt, hamarabb álomba is szenderültek a többieknél.

De pontosan miért is hat csodaszerként a cseresznyelé?

A gyümölcs maga olyan anyagokat tartalmaz, melyek megakadályozhatják az éjszakai alvást megnehezítő körülmények kialakulását a szervezetben. Egészen pontosan annak az enzimnek a kialakulását előzi meg, amely a triptofán nevű aminosav hatását korlátozza. A szervezetnek szüksége van erre az élőanyagra a természetes alváshoz.

Ezen kívül is számos pozitív hatása van a cseresznyelének, erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással bír, jót tesz az ízületi duzzanatok kezelésére, mindezt a benne található antioxidánsoknak köszönhetően. Sőt, egy pohár gyümölcslé a naponta szükséges kálium bevitel 10 százalékát is tartalmazza.
Természetesen mindezek a tények csak a 100%-os, cukor hozzáadása nélkül készült, préselt gyümölcslére vonatkoznak.
Az agyoncukrozott italok lefekvés előtt nagyobb kárt képesek okozni, mint gondolnád, ezért maradj távol tőlük  - írja a napidoktor.hu.

Nincsenek megjegyzések