A csontleves olcsó és egyszerűen elkészíthető étel, ráadásul az egészségünkre nézve is nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Lássuk tehát, miért érdemes hetente legalább egyszer megfőzni!
Védi az ízületeket
Az ízületi gondokkal küzdőknek gyakran javasolják, hogy szedjenek valamilyen glükozamintartalmú táplálékkiegészítőt. Csakhogy glükozamin a csontlevesben is van, így a tablettáknál sokkal természetesebb és táplálóbb megoldást kínál a problémára.
Megfiatalítja a bőrt
A csontlevesben nagy mennyiségben található kollagén. Ezt az anyagot az emberi szervezet is képes előállítani, viszont termelődése a húszas éveinktől folyamatosan csökken. Ha azonban külső forrásból igyekszünk pótolni a mennyiségét, akkor segíthet megőrizni a bőr feszességét, illetve késleltetni a ráncok kialakulását.
Jót tesz az izmoknak
A csontleves aminosav-tartalma azoknak is segíthet fontos tápanyagokhoz jutni, akik csak ritkán esznek húst. Az aminosavak fontosak az izmok regenerálódásához és fejlődéséhez, ezért rendszeresen sportolóknak is érdemes fogyasztaniuk.