A csokis mogyorókrém sokak kedvence, csakhogy a bolti verzióban nagyon sok a cukor. Szerencsére létezik olyan recept, amellyel házilag reprodukálhatjuk az ízélményt a felesleges kalóriák és egészségtelen összetevők nélkül.
Elsőre talán nehéz elhinni, hogy a házi mogyorókrém tényleg olyan finom tud lenni, mint amely a boltokban kapható. Pláne, ha még azt is hozzátesszük, hogy a háziban csupa egészséges összetevő van, amely nem hizlal (legalábbis annyira, mint a boltiban lévők), és még a szervezetünknek is jót tesz. Pedig igaz.

A mogyoróban sok a vitamin, az ásványi anyag és az egészséges zsiradék, jót tesz a szívnek, az emésztésnek, a keringésnek, csak arra kell ügyelni, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztását. A benne lévő E-vitamin bőrszépítő hatású. A kakaóporban sok a vas, a rost, a kalcium, a cink, a kálium, és antioxidánstartalma is magas. És ez csak néhány összetevő a házi mogyorókrémből, amelynek elkészítéséhez a következőkre van szükség:

1 csésze mogyoró
 1 csésze aszalt datolya
 1/2 csésze víz
 2 evőkanál organikus juharszirup
 1-2 púpozott evőkanál jó minőségű nyers kakaópor

Opcionális: 1/2 érett banán, amely nagyon egyedi ízt ad a mogyorókrémnek, de aki a klasszikusabb ízvilágot kedveli, inkább hagyja ki.

A mogyorót áztassuk be egy éjszakára vagy legalább hat órára - ez a lépés nagyon fontos, semmiképpen sem maradhat ki. Ezután szűrjük le, majd tegyük a mogyorót aprítógépbe a datolyával, vízzel, juharsziruppal és kakaóporral együtt (ha banánt is teszünk bele, akkor azt is ennél a lépésnél adjuk hozzá). Ezután kapcsoljuk be a gépet, és aprítsuk a keveréket 5-10 percig, amíg egynemű, krémes pasztát nem kapunk.

Ennyi az egész: ha végeztünk, kész is az isteni házi mogyorókrém. Csavaros üvegben, hűtőszekrényben tárolva hosszú ideig eláll - de esélytelen, hogy néhány napnál tovább kitartson, annyira finom.