Sokan nyúlnak valamilyen édesség, például kedvenc jégkrémük után, ha rossz a kedvük. Ez a hormonszintet is befolyásolhatja, és éppen az ellenkező hatást érhetjük el, mint amit szerettünk volna. Érdemes inkább az alábbiakkal próbálkozni.

Bogyós gyümölcsök

A bennük lévő nagy mennyiségű antioxidáns segít védeni a sejteket a stressz káros hatásaitól és segíthet enyhíteni a szorongást is. Ugyanez igaz a diófélékre, a hüvelyesekre, az olajos magokra és a zöld színű zöldségekre is.

Spenót

A spenótban és a sötét színű leveles zöldekben sok a magnézium, amely segít megnyugtatni az idegeket. A megfelelő magnéziumbevitelre mindenkinek érdemes odafigyelnie, aki sokat stresszel vagy szorong.

Zabpehely

Komplex szénhidrát, amely hosszabb időn át egyenletes energiát biztosít a szervezetnek anélkül, hogy vércukorszint-ingadozást okozna. Ezen felül serkenti a szerotonin termelődését is, ami hozzájárul, hogy jobb kedvünk legyen.

Étcsokoládé

A jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokinak magas a flavonoidtartalma, ezért mértékkel fogyasztva segít csökkenteni a vérnyomást, élénkíti a keringést az agyban és a szívben, és segít csökkenteni a szorongást. Válasszunk olyat, amelynek legalább 70 százalék a kakaótartalma, és alkalmanként két kockánál többet ne együnk belőle, mivel kalóriatartalma viszonylag magas.

Osztriga

Az osztrigában sok a cink, amely segít javítani a hangulatot. Magas cinktartalmú étel még a kesudió, a máj, a marhahús és a tojás is.

Narancs

A magas C-vitamin tartalmú élelmiszerek, mint a narancs, segíthetnek csökkenteni a szorongást, erősítik az immunrendszert, és kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá tesznek  - írja a Házipatika.com.