Tudjuk, hogy vannak olyan olvasóink, akik alig bírnak reggel kikelni az ágyból, de nekik is érdemes tudniuk, hogy a reggeli edzés kifejezetten jót tesz. Mit tanácsolnak azok, akik már átszoktak a korai edzésre? Íme, néhány tipp.
A reggeli edzésnek számos előnye van: nem kell egy hosszú, átdolgozott nap után edzésre másznunk fáradtan, rohanva félbe hagyni a munkát és könnyebben is dolgozzuk végig a napot egy jobb edzés után - arról nem is beszélve, hogy az estéinkre garantáltan szervezhetünk programot. A Greatist weboldal olyanoktól gyűjtött össze tippeket, akik régóta edzenek már reggelente, és tudják, hogyan lehet könnyen átszokni.

Hűljünk le nyugodtan

"A sarokról kölcsönzött biciklivel gördülök el az edzőteremig - télen is. Tíz fok alatt a hideg szélben biciklizni olyan kemény, hogy kávéra sincs szükségem reggel!" - Ryan Wilke, a Throwback Fitness egyik alapítója.

Állítsunk be két ébresztőórát

"Az első riasztásnál tudom, hogy még tudok 15 percet aludni, ettől azért jobb az élet. Aztán meditálok még 10 percig, iszom egy mandulatejes cappuccinot, berakok valami ébresztő zenét, felkapok egy neonszínű edzőcuccot és már indulok is futni" - Holly Rilinger, Nike profi edző.

Lefekvés előtt csomagoljunk

"Minden este megnézem, hogy következő reggel milyen edzésnapom lesz és annak megfelelően állítom össze a táska tartalmát. Emellett muszáj korán is feküdni: hétközben fél tizenegykor már ágyban vagyok, hogy a reggeli fél hetes ébresztő ne küldjön a padlóra. Emiatt viszont 10 perc alatt össze tudom magam kapni" - Sandee Shin, CrossFit sportoló.

Kapcsoljuk fel a lámpát

"Ha ébresztő után rögtön felkapcsoljuk a lámpát, csak az a gondolat marad meg a fejünkben, hogy nem alhatunk vissza. Kapcsoljunk be valami hangos zenét, igyunk meg egy csésze kávét, így garantáltan nem alszunk vissza!" - Jessi Kneeland, személyi edző.

Ne legyen az ébresztőóra a kezünk ügyében

"Úgy tettem az ágyam mellé az ébresztőórát, hogy amikor elkezd rezegni, essen le szinte azonnal a földre és csörögjön ott tovább, akkor ugyanis muszáj felkelni és lenyomni, akkor meg már fel is ébredtem" - Brian Gallagher, a Throwback Fitness egyik alapítója.

Készítsük elő a ruháinkat - meg a zenelejátszót

"Minél jobban szeretem a ruhámat, annál szívesebben veszem fel reggel! Ráadásul nagyon jó playlistem is van, a zene meg reggelente nagyon jól diktálja, hogy hogyan mozogjak" - Bree Branker, Flywheel NYC edző.

Hordjunk pirosat és legyen nálunk mentás rágó

"A legtöbb edzőholmim piros. Erről a színről ugyanis azt mondják, hogy növeli az energiaszintet, az izgalmi állapotot és a keringést is - nálam ez abszolút bejött. Ráadásul jó, ha van ilyenkor mentás cukor, rágó vagy valamilyen rágnivaló, a menta ugyanis fokozza az ébrenlétet, ez meg a reggeli futásoknál kifejezetten jól jöhet" - Jay Cardiello, celeb-edző.

Mossunk arcot hideg vízzel

"Órákig tudnék még feküdni reggel az ágyban, a legnagyobb küzdelem az, hogy kimásszak belőle. Rutinként kigördülök az ágyból, bemegyek a fürdőszobába és hideg vízzel arcot mosok, ez ugyanis nagyon jól ébreszt" - Locke Hughes, újságíró-szerkesztő.

A kutyák is a barátaink

"Négy kutyám van, minden reggel együtt futunk a reggeli előtt. Ha attól nem ébredsz fel, hogy négy ugató kutya vesz körbe, akkor semmitől" - Mary Muller olvasó javaslata a Facebookról.

Az edzőcsoport is fontos

"Találjunk egy jó csoportot, akikkel szívesen edzünk. Az egy dolog, hogy nem akarunk minden reggel edzeni menni, ez természetes, de a barátainkat mindig látni akarjuk majd, és emiatt újra meg újra fel fogunk kelni reggel" - Rachel Lockwood McDonald olvasó javaslata a Facebookról.