A fogkrémes tubus legalább naponta egyszer-kétszer mindenkinél előkerül. Fogmosás közben pedig szinte biztosan nem jut eszünkbe, hogy az, amit kinyomunk belőle, mennyi mindenre használható még azon kívül, hogy a fogainkat tisztán tartsuk vele.

Cipőtisztítás

A bőrcipőkről kiválóan el lehet távolítani a szennyeződéseket, foltokat, ha bekenjük őket fogkrémmel, és utána egy puha textillel átdörzsöljük. A bőr olyan szép lesz, mint új korában.

Zongorabillentyűk

Az elefántcsontból készült zongorabillentyűket is megtisztíthatjuk úgy, hogy fogkrémmel és fogkefével megdörzsöljük őket, majd egy puha ronggyal áttörölgetjük. A műanyag billentyűknél is működik.

Edzőcipők

A tornacipők fehér, gumiból készült részét is szebbé tehetjük, ha átdörzsöljük némi fogkrémmel és egy régi fogkefével.  A maradékot töröljük le róla egy nedves ruhával.

Vasaló

A vasalótalpon képződött, odaégett foltokat is el tudjuk távolítani, ha bekenjük, őket fogkrémmel, és egy textíliával alaposan átdörzsöljük. A maradékot nedves ronggyal távolítsuk el.

Gyűrű

Gyémánttal kirakott gyűrűt is tisztíthatunk fogkrémmel és egy régi fogkefével - a maradék fogkrémet csak töröljük le egy puha textillel.

Szemüveg párásodása ellen

Ha a szemüvegek, búvárszemüvegek bepárásodását szeretnénk elkerülni, kenjük be a lencséiket fogkrémmel, majd töröljük le. Ugyanezt a trükköt a fürdőszobai tükörrel is eljátszhatjuk, ha nem szeretnénk, hogy bepárásodjon.

Mosdókagyló tisztítása

Fogkrémmel és szivaccsal a mosdókagyló is remekül tisztítható, érdemes kipróbálni. Ráadásul nem csak a lerakódásokat és foltokat távolítja el, de nagyszerűen szagtalanít is.

Faltisztítás

Ha a gyerekek ceruzával firkálták össze a falat, annak is érdemes fogkrémmel és egy ronggyal vagy száraz szivaccsal nekiesni. A legtöbb esetben nyom nélkül eltávolítja a rajzokat.

Kéztisztítás

Ha halat, vagy valami különösen erős szagú dolgot főztünk, vagy pucoltunk, egy alapos, fogkrémes kézmosás hatékonyan eltávolítja a bőrünkről a kellemetlen szagokat.