Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Az alvás előtti fehérjebevitel megnöveli az izmok alvás közbeni fehérjeszintézisét

Már több tanulmány is bebizonyította, hogy az alvás előtti fehérjebevitel megnöveli az izmok alvás közbeni fehérjeszintézisét. De vajon hogyan hat az izmokra hosszú távon, ha minden napot fehérjeturmixszal zárunk? Mutatjuk! - írja a Házipatika.com.

Maximalizálja az erőnlétet

Hozzájárul az izmok növekedéséhez az este, akár közvetlenül azalváselőtt elfogyasztott fehérjeturmix - állítja egy új tanulmány. A huzamosabb időn át választott, alvás előtti fehérjebevitel ugyanis maximalizálhatja az erőnlétet, illetve a rendszeres súlyzós edzések mellett hozzájárulhat az izomtömeg nagymértékű növeléséhez is.

A szakértők 44 egészséges fiatal férfit vizsgáltak, akiknek 12 héten keresztül kellett súlyzós edzéseket végezniük meghatározott edzésterv szerint. A résztvevők fele emellett mindennap elalvás előtt megivott egy turmixot, amelyben 30 gramm kazein és 15 gramm szénhidrát volt. A másik csoport ezzel szemben energiamentes italt kapott a nap végén.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 12 hetes tréningezés mindenki számára hatékonynak bizonyult. Minden résztvevőnek megnőtt az izomtömege, de a lefekvés előtt fehérjeturmixot fogyasztók körében jóval nagyobb és látványosabb volt a növekedés.

Tényleg ennyit számít az időpont?

Egy korábbi kutatásban már vizsgálták, hogy mennyit számít a fehérje bevitelének időpontja. A szakemberek ebben az esetben azt látták, hogy nagyobb mértékű izomtömeg-növekedés volt az esti fehérjefogyasztóknál, mint azoknál, akik napközben vitték be a pluszfehérjét. Ugyanakkor a két csoport eredményei között nem volt jelenős különbség.

Egy biztos: az izmok építéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Az izmok ugyanis alvás közben fejlődnek és regenerálódnak a legjobban. A szakemberek szerint pedig a lefekvés előtti fehérjefogyasztással is bátran tehetünk egy próbát. Ez ugyanis nem befolyásolja az alvás minőségét, és még attól sem kell tartanunk, hogy hizlal. Sőt épp ellenkezőleg: a késői fehérjebevitel serkentheti a zsíranyagcserét.

Nincsenek megjegyzések