A különleges ízű és külsejű kiwi hazánkban is viszonylak könnyen elérhető gyümölcsnek számít. Érdemes is belőle minél többet fogyasztani, mert nagyon egészséges.
Támogatja az emésztést

A nyers kiwi egy aktinidin nevű enzimet tartalmaz, amely segít a szervezetünknek a fehérjék megemésztésében. Éppen ezért egy kiadós, sok húst tartalmazó ebéd után remek uzsonna lehet. Ezen felül magas rosttartalmának köszönhetően segít megakadályozni a székrekedést és a fokozott gázképződést egyaránt. Nagyon sokat segít továbbá a szervezet méregtelenítésében is, így ha hetente tartunk egy-egy gyümölcsnapot, akkor mindig érdemes sok kiwit is fogyasztani.

Segít szabályozni a vérnyomást

Sok benne a kálium, segít egyensúlyban tartani az elektrolitokat, valamint ellensúlyozni az ételekkel bevitt nátrium hatásait is.

Óvja a DNS-t

Egy tanulmány szerint a kiwiben olyan antioxidánsok találhatók, amelyek együttesen remek sejtvédők, óvják a DNS-t az oxidatív károsodástól. Szakértők szerint a rendszeres kiwi fogyasztás rákmegelőző hatású is lehet.

Erősíti az immunrendszert

A kiwiben nagyon sok a C-vitamin, és mivel sok benne az antioxidáns is, így összességében nagyon jó hatással van az immunrendszerre. Náthaszezonban különösen jó ötlet elfogyasztani napi egy-két darabot.

Segíthet a fogyásban

Alacsony a glikémiás indexe, így nem okoz túlzott vércukorszint-ingadozást, és mivel gazdag rostforrás, hozzájárul ahhoz is, hogy hosszabb időre jóllakottnak érezzük magunkat.

Véd a szívbetegségektől

Napi 2-3 kiwi elfogyasztása 18 százalékkal csökkentheti a vérrögök kialakulásának esélyét. Hasonlóan jót tesz a szívnek és az érrendszernek, mint az aszpirin, de nincs semmilyen mellékhatása, hiszen teljesen természetes.