A máj méregtelenítő funkciója révén az emberi test egyik legfontosabb szerve. Ha szeretnénk, hogy a lehető legegészségesebb legyen és a legjobban működjön, érdemes az alábbiakat minél gyakrabban fogyasztanunk.
Víz

Az oxigén mellett a víz az, amire szervezetünknek a legnagyobb szüksége van a túléléshez. Segít kimosni a méreganyagokat, és sokkal energikusabbak is vagyunk megfelelően hidratált állapotban.

Keresztes virágú zöldségek

Tele vannak flavonoidokkal, karotinoidokkal, amelyek támogatják a májat a káros anyagok semlegesítésében, ráadásul még a tavaszi allergiával is segíthetnek megküzdeni. A brokkoli, a karfiol, a bok choy, a daikon és a káposzta tehát fontos része az étrendünknek.

Sötét színű leveles zöldek

Kel, kelbimbó, káposzta - segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, és támogatják a máj méregtelenítési folyamatait. Utóbbi területen a pitypang is jól teljesít, mivel a benne található taraxacin nevű összetevő stimulálja az emésztőszerveket, így segíti az emésztést és a zsír lebontását is.

Alga, csírafélék

Segít a szervezetbe került nehézfémek semlegesítésében és kiürülésében, valamint egyéb környezeti toxinok eltávolításában is. A csírafélékben található enzimek, fehérjék pedig a szervezet minden funkcióját támogatják, továbbá a rákos megbetegedések megelőzésében is hatékonyak lehetnek.

Fokhagyma, hagymafélék

A fokhagymában található allicin nagyon fontos a máj méregtelenítéséhez, segít az ösztrogén, bizonyos káros étel-összetevők és a higany eltávolításában is. A hagymafélék pedig segítenek a májnak olyan anyagot termelni, amely fontos szerepet tölt be a szabad gyökök semlegesítésében.

Tojás

Magas minőségű fehérjeforrás sok aminosavval, amelyek támogatják a máj méregtelenítő folyamatait. A tojássárgájában található kolin támogatja az anyagcserét, és védi a májat a toxinoktól.