Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ételek, amelyek együtt egészségesebbek

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos törekvéseinkhez nagy mértékben hozzájárulhat, ha sikerül megfelelően párosítanunk ételeinket. Ebben nyújthat segítséget az alábbi lista.
Karotinoidok és egészséges zsiradék

A saláta és az olívaolaj nem véletlenül népszerű párosítás. A zsiradék hatására a szervezet háromszor annyi karotinoidot, például likopint és béta-karotint, valamint antioxidánst tud felszívni.

Vas és C-vitamin

A marha sztéket legjobb valamilyen zöld körettel, például párolt brokkolival fogyasztani. A brokkoli C-vitamin tartalmának hatására a szervezet könnyebben szívja fel a marhahúsban található vasat.

Vas és cink

Erre a párosításra remek példa a vadrizs és a fokhagyma kombinációja. A szervezet több vasat és cinket képes felszívni a vadrizsből az emésztés során, ha főzés közben fokhagymát adunk hozzá.

B- és C-vitamin

Ha például teljes kiőrlésű gabonapelyhet reggelizünk, adjunk hozzá egy kis bogyós gyümölcsöt, például epret vagy szamócát.  A vitamintartalom ebben a kombinációban sokkal nagyobb százalékban hasznosul a szervezetben.

Vas- és C-vitamin

A tofu és a kaliforniai paprika is nagyszerű páros. A paprikában több a C-vitamin, mint például a narancsban, és elősegíti a vas felszívódását, amelyből a tofuban jelentős mennyiség található. Tofus pirított tésztába például dobhatunk néhány csík paprikát.

D-vitamin és egészséges zsiradék

Lazac mellé köretként nagyon jó ötlet párolt kellevelet vagy kelbimbót enni. A zsírosabb halakban található olajak segítenek, hogy a szervezet több, táplálkozással bevitt D-vitamint tudjon hasznosítani.

Karotinoidok, A-vitamin és egészséges zsírok

Az avokádó és a paradicsom remek kombináció - például egy finom salsa szószban. Az avokádó zsírtartalma segít, hogy a paradicsomban található A-vitamin, illetve karotinoidok hatékonyabban felszívódjanak.

Nincsenek megjegyzések