A nők gyakran hajlandóak tetemes összeget költeni bőrfiatalító készítményekre, hogy visszaforgathassák az idő kerekét. Eközben viszont nem sokuknak jut eszébe, hogy az is rengeteget számít, mit esznek ebédre.
A Daily Mail szépségiparban dolgozó szakértők segítségével állította össze azon ételek listáját, amelyeket nem érdemes a nap közepén fogyasztanunk, amennyiben szeretnénk elkerülni a ráncokat, a pattanásokat és az ekcémát.

Szendvics, kuszkusz és bulgur

A glutén nagyon rosszat tesz az arcbőrnek mind az arcszín, mind az arc formája szempontjából. A glutén vagy sikér olyan növényi fehérjék keveréke, amelyek gyakran megtalálhatóak ételeinkben, legyen szó akár a szendvicsünket alkotó kenyérről, esetleg a salátánkban lévő kuszkuszról vagy bulgurról. A problémát a benne lévő gliadin okozza, amely miatt idővel szivárgó bél szindróma is kialakulhat. Ebben az állapotban a protein kijut a keringési rendszerbe, és gyulladásos folyamatokat indít be. Mindennek eredményeként az arc megduzzadhat, a bőrön pedig elszíneződések jelentkezhetnek. A gluténban gazdag élelmiszerek alternatívájaként számos egyéb élelmiszer szóba jöhet, így például a karfiolrizs vagy a tészták helyettesítésére is kiváló zsülien, azaz gyufaszál vékonyságúra metélt zöldség.

Joghurt

Bár a joghurt egészséges választásnak tűnhet a csokoládé kiváltására, azok számára, akik hajlamosak a pattanásokra és a zsíros bőrre, nem feltétlenül előnyös a fogyasztása. Tejtermékként ugyanis fokozza a test faggyútermelését.

Banán

Az egyszerű szénhidrátok által a szervezetünkbe jutó cukor a véráramba kerül, majd egyebek mellett a bőrben lévő fehérjékhez kötődik, ezt nevezzük glikációnak. Ezáltal bőrünk veszíthet teltségéből, feszességéből, így idővel a korai öregedés jeleit tapasztalhatjuk meg.

E probléma megoldására érdemes minél több fehérjét illesztenünk napi étkezésünkbe. Ha például banánt eszünk, fogyasszunk mellé különféle csonthéjasokat is, például diót vagy mogyorót. Mindazonáltal a legjobb fehérjeforrást a húsok jelentik, mivel azokban megtalálható az összes esszenciális aminosav. Ezek pótlására bőrünknek is napi szinten szüksége van, hogy megtartsa a kötőszövetek feszességét.