Napközben jártunkban-keltünkben számos kórokozóval kell megküzdenie a szervezetünknek. Ezek a kórokozók nagyon nagy koncentrációban vannak jelen bizonyos tárgyakon, illetve helyeken - olyanokon is, amelyekről esetleg nem is gondolnánk.
Kézszárítók

Ha lehúzzuk a vécét, baktériumokkal teli pára kerül a csészéből a levegőbe, és friss kutatások szerint ezeknek a baktériumoknak jó része az elektromos kézszárítókba kerül. Ha ezt használjuk kézmosás után, esélyes, hogy kezünkön több kórokozó lesz, mint előtte volt, így maradjunk inkább a hagyományos papírtörölközőnél a nyilvános mosdókban.

Edzőtermek

Nagyon fontos, hogy ha van rá lehetőség, akkor a közösen használt eszközöket mindig tisztítsuk, mivel tele vannak kórokozókkal. Kutatások szerint különösen a súlyzókon, illetve az elliptikus trénerek és taposógépek kapaszkodóin van rengeteg baktérium.

Éttermi étlapok

Kutatások szerint egyes éttermek menüjén akár százszor annyi baktérium is lehet, mint egy vécéülőkén. Ha étteremben eszünk, ne azelőtt mossunk kezet, mielőtt leülünk, és rendelünk, hanem azután, hogy elolvastuk és letettük az étlapot, és arra is figyeljünk, hogy soha ne tegyük az étlapra az evőeszközöket.

Gyümölcshéj

Ha például szeretünk citromot facsarni az italainkba, akkor előtte mindig alaposan mossuk meg a gyümölcsöt. A héján ugyanis nemcsak növényvédő szerek, hanem sok káros baktérium, például E.coli is lehet.

Ivókutak

A nyilvános ivókutakból jobb, ha nem iszunk, hiszen szinte soha nem takarítják, így rengeteg rajtuk a baktérium. Jobban járunk, ha inkább a csapból engedünk vizet a saját üvegünkbe vagy kulacsunkba, és magunkkal visszük.