Ha rendszeresen és kitartóan végzed őket, tartós eredményre számíthatsz - írja a Femina.hu.
Aki feszes, lapos hasat szeretne, egyszerre több dolgot is észben kell tartania. Mindenekelőtt a megfelelő étrend összeállítását, hiszen ezáltal sem a plusz kilók, sem a puffadás miatt nem áll ki a has.

Ezenkívül pedig több izomcsoportot meg kell erősíteni, mivel a lógásban jelentősen közrejátszik az alhasi izmok edzetlensége. Ezért mozgás során célszerű elvégezni legalább néhány olyan gyakorlatot, ami kimondottan erre a területre összpontosít. A felülések ugyan remekül megdolgoztatják a hasizmokat, az alhas edzésében nem kifejezetten hatékonyak.

Otthoni gyakorlatok alhasra

Bár a helyi zsírégetés csupán tévhit, vagyis nem lehet célzottan eltüntetni a párnácskákat a combról vagy ez esetben a hasról, a célzott izomfeszesítés látványosan átalakítja a problémás területeket, és csökkenti a test általános zsírtartalékait, míg az izmok feszesebbek, kontúrosabbak lesznek.

A következő mozdulatsorok az alhasat és más izomcsoportokat egyaránt erősítik, ráadásul otthon is elvégezhetőek. Mivel a legtöbbhöz hanyatt kell feküdni, érdemes egy polifoam szőnyeget is leteríteni a gerinced kímélése érdekében.

A gyakorlatok közül mind elvégezhető, de már az is eredményes, ha valaki csak párat a mindennapi mozgás részévé tesz. Aki szeretné, az tarthat kimondottan az alsó hasizmok számára edzést, amihez mindössze rövid bemelegítéssel és nyújtással kell kiegészíteni a gyakorlatsort. Aki pedig teljesen kezdőként vág bele, elsőként végezzen el egy gyakorlatból két sorozatot, amit egy hét elteltével mindig tovább növelhet egy újabb sorozattal. A gyakorlatok között pedig tartson félperces szünetet.

1. Helyezkedj hanyatt fekvésbe, nyújts ki a lábaidat, és emeld fel őket összezárva tíz centire a talajtól. Rúgj a levegőbe felfelé előbb a jobb, majd a bal lábaddal sorozatonként összesen százszor.

2. Feküdj hanyatt, a kezeidet pedig helyezd magad mellé lefelé fordítva a tested mellett. Emeld fel a lábaid enyhén hajlított térddel, majd innen harmincszor mozdítsd őket a törzsed felé úgy, hogy közben megemeled a csípőd.

3. Tarkóra tett kézzel végezz félfelüléseket a lábaidat is emelve. Maradj ebben pózban mindig egy-két másodpercig, majd ereszkedj vissza. Ötven ismétlésenként tarts szünetet.

4. Emeld hajlítva a lábaidat, majd úgynevezett lebegő felülésben, előrenyújtott, összezárt karokkal csavarodj ki előbb jobb, majd bal oldalra sorozatonként harmincszor.

5. Feküdj hanyatt, és a képen látható módon ötvenszer emeld fel a lábaidat. Ezáltal az oldalsó és alsó izmaidat is megmozgatod.

6. Tartsd felfelé egyenesen a lábaidat, hogy L alakot írjon le a tested. Nyújtózz felfelé úgy, hogy a hasizmaid segítségével tolod a csípőd, majd leengeded. Ismételd meg százszor.

7. Ülj egy asztal szélére, és támaszkodj meg negyvenöt fokos szögben. Nyújtott lábbal indulj, majd emeld fel őket a képen látható módon hajlítással, összesen százszor.

8. Feküdj hanyatt, és fél percig próbáld megtartani magad a képen látható módon. Utána tarts egy perc szünetet.

9. Támaszkodj meg úgy, ahogy a képen látod, majd nyújtva, felváltva emelgesd a lábaidat sorozatonként összesen nyolcvanszor.

10. Támaszkodj oldalsó testtartásba, egyik kezed helyezd a tarkódra, emeld fel a csípőd, és próbáld megtartani magad fél percre. Ha már jól megy, megpróbálhatod váltott lábemeléssel is.