Nyáron kihívás lefoglalni a gyerekeket, de nem lehetetlen a dolog - írja a Femina.hu. 
A nyári szünet jó dolog a gyereknek, de nem kis megpróbáltatás a szülőnek, hiszen nemcsak a gyerek felügyeletét kell megoldani, de az otthon töltött idő alatt is találni kell a kicsi számára elfoglaltságot, hiszen a szülő sem ér rá egész nap, ott a házimunka, a főzés és egyebek.

Bár olykor belefér, hogy a gyerek nyakig festékes legyen, vagy jókora rumlit csináljon, áldás egy-egy olyan játék, ami nem koszol, mégis kreatív, és akár még fejleszti is őt. Hogyan érezheti jól magát, és játszhat önfeledten egyedül is akár órákig? Adunk pár jó tippet, melyeket érdemes szülőként bevetni.

1. Tegyetek festéket műanyag irattartó tasakba vagy mélyhűtőbe rakható, vastag nejlonzacskóba, és ragasszátok az asztalhoz vagy az ablakra. A kavargó festék, főleg, ha többszínű, és különböző tárgyakkal is csíkozhat benne, rendkívül érdekes játék lesz a kisgyerek számára.

2. A különböző formájú és különböző tetejű ételtároló edények tetejét és alját szét kell szedni. A feladat ezeket párosítani. Ha két gyerek van, és nagyobbacskák, egy homokóra segítségével időre is mehet, ki tud többet egy perc alatt összerakni.

3. Ha a kisgyerek már elmúlt négy-öt éves, és nem félő, hogy elrágcsálja, vagy megszúrja magát, szívószálakkal is játszhat. Egy csomó színes szívószálat kell színek szerint válogatni, edényekbe, kis vödrökbe - ennyi csupán az egyszerű játék.

4. Egy csomag egyszerű papírpohárból is remek játék válhat. Pohártorony-építés a feladat. Nagyobbacskák nagyban, kisebbek kicsiben próbálkozhatnak.

5. Két székre terítsetek pokrócot: kész is a sátor, a kis ház, a garázs vagy épp a barlang. Nincs határ, dolgozzon a gyerek fantáziája!

6. Egy hatalmas doboz, olyan ruhák, amelyekért nem kár, és pár ceruza vagy gyerekbiztos zsírkréta kell a rajzdobozhoz!

7. Ez a játék minimális szülői részvételt kíván. Egy adott játékot a szülő elrejt a szobában, amit a gyereknek meg kell keresnie.

8. Klasszikus játék a dominó, de ügyességi játéknak is jó: készüljön minél hosszabb kígyó a darabokból!