A megfelelő hidratáltság rendkívül fontos egészségünk megőrzéséhez. Fontos megemlíteni, hogy folyadékot nemcsak ivással, hanem bizonyos ételek fogyasztásával is nagy mennyiségben bevihetünk - írja a Házipatika.com. 

Görögdinnye

Víztartalma: 98 százalék. A folyadék mellett némi rostot, valamint olyan fontos tápanyagokat is tartalmaz, mint a C-vitamin vagy a magnézium. Egy csészényi felkockázott görögdinnyében mindössze 46 kalória van.

Eper

Víztartalma: 91 százalék. Sok benne az antioxidáns, a C-vitamin, a folsav és a mangán. Kutatások szerint rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a gyulladásokat a szervezetben, illetve gátolhatja olyan betegségek kialakulását, mint a rák, a szív- és érrendszeri betegségek vagy az Alzheimer-kór.

Sárgadinnye

Víztartalma: 90 százalék. A sárgadinnye nagyon tápláló és segíthet kordában tartani az étvágyunkat. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ezáltal erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben.

Őszibarack

Víztartalma: 89 százalék. Sok benne az antioxidáns, illetve az A-vitamin, a B-vitaminok, a C-vitamin és a kálium. Egy közepes méretű barack körülbelül 60 kalóriát tartalmaz.

Narancs

Víztartalma: 88 százalék. Sok benne a rost, a C-vitamin, a flavonoid, fogyasztása pedig gyulladáscsökkentő hatású. Segíthet védeni a szervezetet a vesekövek kialakulásától is.

Uborka

Víztartalma: 95 százalék. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, sok benne a K-vitamin, a kálium és a magnézium. Szinte bármennyit ehetünk belőle, nem fog meglátszani az alakunkon.