Pörgesd fel a súlyvesztést néhány egyszerű módszerrel! - írja a Femina.hu. 
A sikeres fogyás alapja a kellő gyorsaságú anyagcsere, hiszen amennyiben emésztésed lelassult, szervezeted raktározó üzemmódban dolgozik. Az anyagcsere felgyorsítása szempontjából pedig döntő jelentőséggel bír a felkelést követő néhány óra. Tudd meg, mit kell tenned a reggeli órákban azért, hogy beinduljon a fogyás - és egy csökkentett kalóriatartalmú étrend mellett akár heti két kiló feleslegtől is megszabadulhass.

1. A reggeli rendkívül fontos ahhoz, hogy beinduljon az anyagcseréd. Legyen rostban gazdag zabpehely vagy élőflórás kefir - a lényeg, hogy ne indulj el otthonról üres gyomorral.

2. A reggeli kocogás nagy előnye, hogy nem csupán serkenti az anyagcserét, de testileg-lelkileg is felpörget - hiszen fokozza a vérkeringést, működésbe hozza az izmokat.

3. Ha nem érzed magadban az erőt, hogy futással indítsd a napot, legalább iktass be egy tízperces reggeli tornát. Mozgasd át az izmokat, és indítsd be az anyagcserét ily módon!

4. Egy nagy pohár forró tea segít beindítani az anyagcserét. Érdemes a filteres változat helyett például friss mentából készítened - ez a gyógynövény ugyanis emésztést elősegítő hatású.

5. Fontos, hogy a délelőttbe férjen még bele a tízórai is - így folyamatos lesz szervezeted energia-ellátottsága, az anyagcsere nem lassul le. Egyél egy pohár natúr joghurtot korpás keksszel, illetve fogyassz gyümölcsöt, salátát.

6. Jó hír, hogy a reggeli kávé is segít felpörgetni az anyagcserét. Érdemes azonban pár szem kekszet - esetleg teasüteményt - is enned hozzá, hogy ne az üres gyomorban landoljon a meleg ital.