Egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres testmozgás. Ezeken kívül azonban még számos apróbb tényező is befolyásolja, hogy megbetegszünk-e - írja a Házipatika.com. 
Mi van a konyhapulton?

Régi nagy igazság, hogy abból fogunk falatozni, ami a szemünk előtt van. Ezért fontos, hogy ne hagyjunk egészségtelen ételeket az étkezőasztalon vagy a konyhapulton (de még jobb, ha nem is veszünk ilyeneket). Helyettük inkább friss zöldség és gyümölcs, teljes kiőrlésű finomságok, esetleg egy kis étcsoki vagy aszalt gyümölcs legyen kitéve, a sót és a cukrot viszont rejtsük el a szemünk elől!

Mekkora tányérból eszünk?

Ha tányérokról van szó, akkor nagyon sokat számít a méret. Tanulmányok is bizonyítják, hogy akik nagyobb tányérokat használnak, azok tele is szedik azokat az étkezések során. Így viszont többet esznek, mint amire valójában szükségük lenne. Ezért érdemes kisebb tányérokra váltani vagy legalább a kevésbé egészséges ételeket ilyenekre szedni.

Egyedül alszunk?

A jobb alvás érdekében nagyon fontos a kütyük és a tévé száműzése a hálószobából, matracainkat pedig legalább nyolcévente ajánlott kicserélni. Kevesen gondolnák viszont, hogy alvásminőségünket ronthatja az is, ha kisállatainkkal alszunk. Ők ugyanis helyet követelnek maguknak, zajt csaphatnak, de az is zavaró lehet, ha csak mocorognak éjszaka.

Szellőztetünk eleget?

Szem-, orr- vagy torokirritációt, de akár fejfájást, szédülést is okozhat, ha a lakás levegője nem megfelelő minőségű. Hosszú távon pedig légzőszervi és szívbetegségek, valamint rák kialakulásához is hozzájárulhat. Ne adjunk esélyt a betegségeknek! Szellőztessünk gyakran, illetve fontoljuk meg egy légszűrő berendezés beszerzését.

A fürdőszobában különösen fontos a rendszeres szellőztetés és a lehető legtisztább levegő, hiszen a meleg, párás környezetben pillanatok alatt megtelepedhet a penész, ami szintén megbetegítheti a családot. Érdemes penészgombaölő szerekkel irtani, valamint, ha valakinél van szőnyeg a fürdőben, jobb azt mielőbb száműzi onnan.

Hol tároljuk a gyógyszereket és a sminkeket?

Ha nincs, legyen elsősegélydobozunk, mert jól jöhet kisebb sérülések esetén. Tároljuk olyan helyen, ahol a gyerekek és a háziállatok nem férhetnek hozzá, mi viszont könnyedén elérjük. Ami a sminkeket illeti, a legfontosabb, hogy minél tovább elálljanak és a lehető legkevesebb baktérium kerüljön ezekbe. Egy száraz, hűvös hely a legjobb a kozmetikumok tárolására. Emellett az is fontos, hogy mindig alaposan mossunk kezet, mielőtt sminkelnénk, azonban még így se nyúljunk a tégelybe! Ne adjunk vizet vagy nyálat a termékekhez, és ne közösködjünk a barátnőinkkel sem!