Ha nem vagy finnyás, meglehet, hogy még a tegnapi kávé sem okoz gondot. De van értelme? - írja a Femina.hu.
A hideg kávé szépít, tartja az ősrégi mondás. Ennek valóságalapja egyfelől megkérdőjelezhető, másfelől egy idő után a kávé élénkítő hatása is odavész.
Hogy meddig érdemes félretenned a reggel lefőzött kávét, arra az Eatbydate nevű, élelmiszerek szavatossági idejével foglalkozó portál segítségével adunk választ.
Meddig jó a lefőzött kávé?
A kávé értelemszerűen őröletlen formában őrzi meg legtovább aromáját és erejét. Ha tehát nem fogy otthon sok kávé, érdemes szemes változatot vásárolnod - egy egyszerű kézi daráló segítségével minden alkalommal ledarálhatod a szükséges mennyiséget.
Négy-hat óránál tovább ne őrizd!
Ha pedig reggel lefőzöd a kávét, érdemes minél előbb elfogyasztani. Amennyiben egy baristát kérdezel, nyilván azt fogja mondani, hogy rögtön idd meg. Mi nem vagyunk ilyen szigorúak, de négy-hat órán belül mindenképpen fogyaszd el a pulton maradt kávét. Az újramelegítés pedig nem ajánlott, mert tönkreteszi a kávé összetevőit.
A kávé szép is
Ha nem is szépít, de megfelelő nagyításból nézve a kávébab meglepő vizuális élményt nyújt.