A cipő szagtalanítására házi szerek is bevethetők. Nyáron különösen jó ismerni pár tippet - írja a Femina.hu. 
A nyári melegben a zárt, rosszul szellőző cipőkbe hamar beleizzad az ember lába, az izzadságszagot pedig néha nem könnyű eltüntetni. Arra nincs idő, hogy hetente többször kimosd őket, ezért ügyes praktikákat kell bevetned.

A cipők szagtalanítása érdekében jó, ha nem a fülledt nappaliban tárolod őket, hanem néha hagyod picit a szabad levegőn, a napon száradni, ezzel megelőzheted a baktériumok szaporodását. Szintén jó trükk, ha jól becsomagolva egy estére mélyhűtőbe teszed a cipőt: a szagokat okozó baktériumok reggelre elpusztulnak, így felfrissül az anyag.

Házi cipőszagtalanító

Bár cipőszagtalanító port boltokban is kaphatsz, a konyhában is minden megvan hozzá. Ehhez egyszerűen két evőkanál szódabikarbónát keverj össze egy evőkanál kukoricakeményítővel és öt csepp teafa-olajjal!

Csak keverd össze az alapanyagokat, szórd bele a cipőbe bőven, és hagyd hatni egy éjszakán át. Míg a szódabikarbóna és a kukoricakeményítő magába szívja a nedvességet, a teafaolaj fertőtleníti az anyagot, és megöli az erős szagot okozó baktériumokat. Következő nap ürítsd ki teljesen a cipőt, és máris kellemesebb lesz hordani.

Alkohol a cipőbe

A tiszta gyógyszertári alkoholt rengeteg dologra használhatod a háztartásban, így a cipők szagtalanítására is bevetheted. Baktériumgyilkos szer, egyszerűen egy kis szórófejes flakon segítségével fújd bele a cipő belsejébe, majd hagyd megszáradni az anyagot.

Ha tovább szeretnél frissíteni a cipő illatán, az alkoholt vattacsomóra is teheted pár csepp tetszőleges illóolajjal együtt. Kitűnő választás a levendula, a narancs vagy a citrom. Tegyél a vattából bőven a cipőbe, és hagyd beleivódni a finom illatot.

Szappanos illatbomba

Egy darab szappan segítségét is bevetheted a cipő szagának eltüntetésére. Reszeld le a szappant szárazon, töltsd bele egy vászonzacskóba - erre egy kiszuperált harisnyadarab is tökéletesen megfelel -, majd tedd az egész párnácskát a cipőbe. A szappan finom, de az illóolajnál semlegesebb illattal tölti be.

Citromhéjas trükk

Ha maradt egy kevés citromhéjad a konyhában, nem érdemes egyből kidobni: rengeteg trükk mellett akár a cipő szagtalanítására is kipróbálhatod. Egyszerűen tegyél néhány citromhéj-darabot a talpbetétre, és hagyd benne egy éjszakán át. Ezt a módszert akkor érdemes alkalmazni, ha nem túl nedves a cipő, tehát nem frissen izzadt bele az ember lába.