A reggeli fejfájás különösen kellemetlen, mert érthetetlennek tűnik, hogy mégis mi okozhatja, hiszen épp csak felébredtünk. Valójában számos dolog kiválthatja - például az alábbiak - írja a Házipatika.com. 
Nem aludtunk eleget

Szervezetünknek 6-8 órára van szüksége, hogy kipihenje magát és regenerálódjon, és ha nem kapja meg, akkor egyfajta "pániküzemmódba" kapcsol. A szívverés gyorsabb lesz, a vérnyomás megemelkedik, ettől pedig fájhat a fejünk.

Túl sokat aludtunk

Ahogy a túl kevés, úgy a túl sok alvás is eredményezhet fejfájást. Ha kilenc óránál többet alszunk, akkor megeshet, hogy a szerotonin szintje lecsökken a szervezetünkben, ennek hatására pedig kevesebb vér jut az agyba - ez okozza a fájdalmat. Ez különösen olyankor gyakori, amikor hétvégén nem állítjuk be az ébresztőórát, hogy bepótoljuk az alvásidőt, amely a hét közben kimaradt.

Alacsony az endorfinszintünk

A szervezet endorfinszintje általában a kora reggeli órákban a legalacsonyabb, ami bizonyos embereknél migrénszerű tüneteket okozhat. Ez ellen jó megoldás lehet, ha sportolunk, mivel a testmozgás hatására beindul az endorfintermelés.

Alkoholt ittunk előző este

Az átmulatott este után a fejfájás oka abban keresendő, hogy az alkohol dehidratálja a szervezetet, így kevesebb vér áramlik az agyba. Ilyenkor sokan ráadásul sokkal kevésbé alszanak pihentetően, ami csak súlyosbítja a fájdalmat. Igyunk sok folyadékot, és vegyünk be C-vitamint, amely segít a májnak az alkohol lebontásában.

Horkolunk

A horkolás az alvási apnoé egyik tünete is lehet - ilyenkor bizonyos esetekben még a légzés is kimarad. Ha többször is megismétlődik egymás után, akkor az agy nem jut elég oxigénhez, amitől reggel pokoli fejfájásunk lehet.

Magas a vérnyomásunk

A magas vérnyomás szó szerint nagyobb nyomást gyakorol a fejre, amely ennek hatására fájni kezd. Ha gyakran tapasztaljuk ezt a tünetet, érdemes lehet orvossal ellenőriztetni a vérnyomásunkat.