Akik számára képtelenség, hogy napjuk egy csésze kávé nélkül induljon, érdemes kipróbálni, hogy egy fél citrom levét belefacsarják egy pohár vízbe, és ezt isszák meg felkelés után. Számos pozitív egészségügyi hatása van - írja a Házipatika.com. 
Energialöketet ad

Egyeseknek a citromos víz annyira beválhat, hogy akár le is cserélhetik rá a reggeli kávéjukat. Hosszú távon a citromos víz sokkal egészségesebb és kíméletesebb a szervezethez, mint a koffein.

Támogatja az emésztést

A citromos víz serkenti az emésztőnedvek termelődését és a bélmozgást is, vagyis azokat az izom-összehúzódásokat, amelyek segítenek, hogy az elfogyasztott étel átjusson a tápcsatornán. Ha jó az emésztésünk, akkor jobban felszívódnak a tápanyagok, és kevésbé puffadunk fel. Abban is segít, hogy ne legyen székrekedésünk. A koffein is enyhe hashajtóként funkcionál, de a citromos víz ezen a téren is egészségesebb. Serkenti az epetermelődést, amely a megfelelő bélmozgásokkal együttműködve garantálja a rendszeres és egészséges székletürítést. Emellett enyhe vízhajtó is, így segít eltávolítani a méreganyagokat a húgyutakból.

Támogatja az immunrendszert

A friss citromlé antioxidánsban gazdag C-vitamint juttat a szervezetbe, és abban is segít, hogy a szervezetünk pH-értéke kiegyensúlyozott legyen. Bár a citrom íze savas, a szervezetre lúgosító hatást gyakorol, ami nagyon egészséges.

Segít a máj méregtelenítésében

A reggeli citromos víz gyengéden segít kimosni a toxikus anyagokat nemcsak a májból, hanem az egész szervezetből. Segíthet a súlyvesztésben is, mivel szabályozza a zsíranyagcserét, és a narancsbőr elleni küzdelemben is hatásos. Ráadásul könnyebben tudjuk majd teljesíteni a napi szükséges folyadékbevitelt, hiszen a citromos víz íze kellemesebb a sima vízénél. Nemcsak reggel fogyaszthatjuk, hanem naponta akár többször is.