Betölteni a negyvenet nem sétagalopp, hiszen már nem vagy fiat... akarom mondani már nem vagy harminc, sem elsőáldozó. Ha fiatalos vagy és az emberek meglepődnek, mikor bemondod a korodat, akkor szerencsés alkatnak mondhatod magad és zsebeld is be a bókokat. Nem kell aggódnod az életközepi válság miatt sem, az inkább a férfiakat érinti, ők ugyanis sokkal hiúbbak, mint a nők. Ha pozitívan állsz az évek múlásához, a negyvenes éveid életed egyik legszebb időszaka lehet. Ezek az örvendetes fizikai és érzelmi változások nem feltétlenül pont a negyvenedik születésnapodon fognak bekövetkezni, de előbb-utóbb garantáltan tapasztalni fogod őket - írja a Bien.hu.
Az alábbi öt pozitív dolog történik a testeddel, miután beléptél a negyedik X-be.

1. Csinosabbá válhatsz

A szemed körüli szarkalábaidért a sok nevetés felelős, megdolgoztál értük és semmivel sem leszel miattuk kevésbé vonzó, sőt! A pszichológusok szerint a negyven feletti nőknek nagyobb az önbizalma, mint fiatalabb nőtársaiknak, és mivel nincs szexibb egy magabiztos nőnél, ezáltal vonzóbbnak is tűnnek környezetük számára. Szintén előnyükre változnak abban, hogy nem kritizálják magukat olyan keményen, hiszen már elfogadták testüket, van kialakult öltözködési stílusuk és megbarátkoztak önmagukkal.

2. Belső harmóniát sugárzol

Egy negyvenes nő már többnyire megtalálta magát és tudja, hol a helye az életben. Általában már nem függ senkitől, anyagi problémái nincsenek és határozottabb is. Ebben a korban egy nő már tudja, mit akar és azt is, hogy azt hogyan szerezze meg. A mérgező kapcsolatokat és hátráltató személyeket már könnyedén iktatja ki életéből, saját, felelős döntéseket hoz és független mindenkitől. Húszas és harmincas éveimben még nem árad egy nőből ilyen béke és harmónia, mert még nem fogadja el önmagát maximálisan.

3. Jobban kívánhatod és élvezheted a szexet

Egy kutatás szerint - melyben 827 nő vett részt – életük „középső éveiben” jobban élvezik a szexet, mint fiatalabb korukban. Ezt a kutatók azzal magyarázzák, hogy mivel ebben a korban már igencsak petesejtszámuk vége felé járnak, a ketyegő biológiai óra miatt libidójuk megnő, és többet akarnak szexelni. Amíg ugyanis egy nő menstruál – ami negyven éves kor felett még teljesen megszokott - addig teherbe eshet és a szervezet a megnövekedett szexuális étvággyal igyekszik ellensúlyozni a kevesebb petesejtet. A férjek minden bizonnyal üdvözlik majd ezt a jelenséget.

4. Jó első gyermekes anya válhat belőled

Aki ebben a korban lesz édesanya, hátrányokkal és előnyökkel is számolhat. Ugyan a terhességnek vannak kockázatai, amit úton-útfélen hallunk, a nyilvánvaló előnyeiről azonban kevésbé szól a fáma, pedig igenis vannak! Először is negyven évesen már egészen biztosan adott egy olyan biztos anyagi háttér, ami megnyugvással tölti el az újdonsült szülőket.

Másodsorban valószínű, hogy a partnereddel is van már olyan stabil a kapcsolatotok, hogy kicsi az esélye, hogy ne élné túl a gyermekkel járó kezdeti feszültséget. Harmadrészt már kiélted, kibuliztad magad, így minden bizonnyal érett, felelősségteljes anyuka leszel.

5. Javulhat a rövidlátásod

Korunk előrehaladtával látásunk is változik, azaz tulajdonképpen romlik, mivel szinte mindenkiből távollátó lesz. Ugye mindenki látott már olyan idősebb embert, aki az újságot úgy olvasta – vagy próbálta olvasni – hogy a karját hosszúra nyújtotta, minél messzebb a szemeitől?

Nos, ő távollátó volt, viszont ha fiatalon rövidlátó voltál, lehet, hogy a korral eljön a te időd, és látásod kiegyenlítődik.

Szóval, ki mondta, hogy az öregedésnek nincsenek előnyei?