Nemcsak a szívnek tesz jót, a zsigeri zsír ellen is harcol ez a diéta.

A testünkön található zsírok egyik legveszélyesebb fajtája a zsigeri zsír. Ez a szervek körül összpontosul a hasfalon belül, ha túl sok van belőle, olyan betegségek okozója lehet, mint a stroke, az infarktus, a rák és a 2-es típusú cukorbetegség. Ezért olyan fontos, hogy az ember megpróbáljon a fölöslegtől megszabadulni.

Zsigeri zsír mindenkin van, és még akkor is megjelenhet nagyobb mennyiségben, ha az ember nem is túlsúlyos. Kialakulhat a túl sok stressz, az ülőmunka és a helytelen táplálkozás vagy a kevés alvás következtében is. Öröm viszont az ürömben, hogy amilyen gyorsan felszalad, olyan könnyű tőle megszabadulni. Egy kis odafigyeléssel és a megfelelő táplálkozással egyszerűen csökkentheted a viszcerális zsír mennyiségét a testedben. 

Mi a legideálisabb diéta a zsigeri zsír ellen? A dietetikusok eddig elsősorban a könnyű aerob mozgásokat és az egészséges, szénhidrátcsökkentett diétát ajánlották azoknak, akik ezektől a kellemetlen zsírtartalékoktól akartak megszabadulni. Egy új értekezés azonban azt mondja, hogy a szívbarát diéta a legjobb választás.

- Nincs csodadiéta, étel, tápanyag vagy bioaktív összetevő, ami célba venné a hasi zsírt - írja Kari D. Pilolla, a California Polytechnic State University Phd-je az Amerikai Sportgyógyászati Főiskola egészségügyi folyóiratában.
- A legjobb módszer a hasi elhízás elkerülésére és megszüntetésére egy szívbarát, rostban gazdag, telített zsírokban szegény étrend.

Az úgynevezett DASH-diéta neve egy mozaikszó az angol Dietary Approaches to Stop Hypertension kifejezésből, ami magyarul annyit tesz, hogy a magas vérnyomás megszüntetése az étkezésen keresztül, és eredetileg a magasvérnyomás-betegségben szenvedők számára fejlesztették ki. Azonban nemcsak ők használhatják. Ahogy azt egy korábbi cikkünkben már írtuk , fogyni is remekül lehet vele.

Az ilyen diéták általában a teljes kiőrlésű gabonák, rengeteg sovány hús, hal, zöldségek és gyümölcsök fogyasztását, valamint a tejtermékek visszaszorítását ajánlják. Pilolla a tanulmányban azt javasolja, hogy az étrendbeli változtatások mellé a fogyókúrázók még iktassanak be valamilyen könnyed mozgást is heti rendszerességgel, hogy még jobb legyen az eredmény.

- Az egészség- és fitneszszakértőknek naprakészen kell kezelniük ezt a területet, és kritikusan kell hozzáállniuk az újonnan megjelenő, kevéssé átnézett kutatási eredményekhez - teszi még hozzá Pilolla. 

Égess zsírt tudományos módszerekkel!

Mindenkinek más tippjei vannak, ha zsírégetésről van szó, de mi összegyűjtöttük, mit mond a tudomány. A legújabb kutatások eredményei alapján ezek a legjobb trükkök, ha szeretnél megszabadulni a zsírpárnáidtól.

10 betonbiztos módszer a gyors zsírégetésre: nem varázslat, tudomány

Mutatjuk, mit kell enned, innod, sportolnod, hogy extra gyors legyen a zsírégetésed. Akár fogyni szeretnél, akár feszesíteni, sarkalatos kérdés, hogy hogyan szabadulj meg a zsírrétegtől, ami az izmokat fedi. A zsírégetés sajnos nemcsak azon múlik, mennyit edz valaki, ezen kívül még számos más összetevője is van a folyamatnak.