Az utóégető hatáson keresztül érnek el látványos eredményt.

A fogyásban nem csak azért segít rengeteget a mozgás, mert miközben az edzést végzed, sok kalóriát égetsz. A rendszeres torna segít, hogy kevés izmot veszíts, amiből következően nem lassul az anyagcseréd, és nem csökken a tested kalóriaigénye.

Ha erősítő edzésekkel támogatod az étrend hatását, akkor ennél is hatékonyabb lehetsz. Ezek ugyan, amíg csinálod őket, kevesebb kalóriát használnak el, mint a kardió típusú mozgások, mégis, az utóégető hatás miatt érdemes időt szánni rájuk.

Amikor erősítesz, terheled az izmokat, így azokon apró, mikroszkopikus repedések keletkeznek. Ezeket a testednek a pihenés napjai alatt regenerálnia kell, ami kalóriát igényel. Minél több helyen zajlik egyszerre az utóégés, annál több energiára van hozzá szükség, ezért megéri az edzések során nemcsak arra a testterületre fókuszálni, amit fogyasztani vagy formálni akarsz.
Gyakorlatok a teljes test edzéséhez

A következő gyakorlatok mindegyike egy vagy több nagy izmot mozgat, erősít, együtt pedig szinte a teljes testedet megmozgatják. Végezd őket heti egy-két alkalommal más edzésekkel felváltva, vagy iktasd be közülük a kedvenceidet - akár a személyi edződ segítségével - egy egyéni tervbe.

A gyakorlatok többsége nem egyszerű, ha úgy érzed, nem sikerül szabályosan végezni őket, akkor inkább ezzel kezdd. Tarts a sorozatok között nagyjából öt-tíz másodperc szünetet. Csináld mindegyik gyakorlatból eleinte háromszor a megadott ismétlésszámot, majd a harmadik héttől kezdődően ezt emeld négy sorozatra. Körülbelül hat hét után a folyamatos fejlődés érdekében érdemes más gyakorlatokkal tovább haladnod. Próbáld ki mindegyiket!
Kezdj pár perc bemelegítéssel, aztán nyújtsd felfelé a karodat, és lépj előre a lábaidat váltogatva kitörésbe harmincszor. Ügyelj rá, hogy a térded ne érintse a talajt, és derékszöget zárjon be.
Két kézi súlyzóval vagy vizes palackkal a kezedben, állásból emeld hátra, nyújtva a lábadat, miközben a törzsed egyenes tartásban dől előre. Érj el vízszintes helyzetet a lábadat váltogatva 16-szor.
Fogj súlyzórudat, két kézi súlyzót vagy vizes palackot, és tartsd a válladhoz. Végezz harmincas sorozatokban mély guggolásokat, úgy, hogy egyenes marad a tartásod, és a térded nem csúszik a lábfejed elé.
Emeld a súlyzókat mell fölé, és állj kis terpeszbe. Egyenes háttal és térdekkel végezz előre döntéseket harmincasával.
Támaszkodj meg egy széken vagy más stabil felületen hátrafelé. A tricepszed terhelve ereszkedj le, míg a könyököd derékszöget zár be, majd emeld magad vissza. Ismételd 15 alkalommal.
Helyezkedj plank tartásba alkarra támaszkodva, egyenes tartva a testedet, majd kezdd fürgén váltogatva emelgetni a lábaidat, nyújtva, összesen hatvanszor.
Támaszkodj oldalt fordulva az alkarodon és a bokádon. A testsíkod maradjon egyenes, ne görbülj S-alakba. Tartsd magad hatvan másodpercig!
Indíts vállszélességű fekvőtámaszból, legyen a vállad alatt a kezed, illetve kis terpeszben a lábad. Fordulj ki oldalra a karodat felfelé, egyenesen emelve, összesen harmincszor.
Támaszkodj meg hátrafelé, könyéken. Nyújtsd előre a lábaidat, majd egyenesen tartva emeld fel őket harmincszor.
Egy pad vagy ágy szélére feküdj fel a felsőtesteddel. Megkapaszkodhatsz. Lógasd le a lábaidat hátra, majd emeld őket nyújtva hússzor. Végül zárd az edzést pár perc nyújtással.