Akár heti 2000 kalóriát is elégethetsz, ha ezeket a mozgásformákat választod.

Szeretnél fogyni, de nincs sok időd mozogni? Vagy csak a legtöbbet akarod kihozni a sportba fektetett energiádból? Ezekkel a mozgásformákkal megdöbbentően gyors eredményt érhetsz el, mert durván sok kalóriát égetnek el mindössze egy óra alatt.

Heti fél kiló fogyáshoz nagyjából 3500 kalóriányi deficitre van szükség. A napi 500 kalória mínusz egészét azonban nincs értelme az étrendedből fedezned, sokkal egészségesebb, ha legalább napi 200, vagyis heti 1400 kalóriát mozgásból állsz. Ehhez nem kell minden nap edzőterembe járnod, elég heti kétszer egy órát edzeni. Viszont ez a minimum.

Összegyűjtöttük azokat a mozgásformákat, amikből már heti két edzés is elegendő, hogy a fogyás beinduljon, és mellette ne kelljen éhezned. A legenyhébbtől a legintenzívebb felé haladva 1400-2120 kalóriától is megszabadulhatsz hetente. Találsz köztük csapatsportokat, edzőtermi edzéseket, de otthon végezhető mozgásokat is, így biztosan lesz olyan, ami elnyeri a tetszésedet.
Az ugrókötelezéssel óránként 700 kalóriát lehet elégetni, miközben megmozgatja az egész testet. Előnye, hogy egyszerű, és bárhol végezhető.
Az úszás különböző fajtái különböző mennyiségű kalóriát égetnek el. A tempós mellúszás akár 700, míg a pillangóúszás akár 770 kalóriától is segíthet megszabadulni.
A biciklizés, akár a szabadban, akár a szobában végzed, jó kis testedzés. Ha nem kíméled magad, sokban megkönnyíti a fogyást. Egy spinningóra alatt akár 770 kalóriát is elégethetsz.
A bokszolás is jót tesz az izmaidnak, emellett egy óra alatt akár 840 kalóriát is elégethetsz a zsák püfölésével.
A csapatsportok közül a leghatékonyabb a foci, ez valószínűleg a rengeteg futásnak köszönhető. Egy óra alatt akár 850 kalóriát is elégethetsz vele.
Egy taekwondo edzés is hasonló eredményeket hoz. Egy óra alatt 850 kalóriát égethetsz el vele. A legtöbb harcművészeti ág nagyon jó hatással lehet a fogyókúrádra.
A kick-box és a kick-box aerobik edzésekkel egy óra alatt 850 kalóriától szabadulhatsz meg, és közben a karodat és a combodat is erősítheted.
A harcművészeteket a sorban a boot camp jellegű edzések követik. Ezekkel megfelelő intenzitás mellett akár 900 kalóriát is elégethetsz.
A futás ezúttal csak a második helyig jutott. Egy óra 8 km/h-t meghaladó sebességű futással akár 1050 kalóriát is elégethetsz, de már alacsonyabb intenzitás mellett is jó segítője lehet a fogyókúrának.
A kettlebell-edzések még a futásra is rávertek. Ezeken ugyanis egy óra alatt akár 1060 kalóriától is megszabadulhatsz.