„ITT VAGYOK!” Milyen egyszerű lenne csak ennyit mondani annak a vonzó pasinak, akinek a figyelmét magunkra szeretnénk irányítani. Mégsem ez az általános reakció. Sokkal gyakoribb egy olyan kódnyelv, amit előszeretettel alkalmaz minden nő, aki ismerkedni szeretne. Megismertetünk a legtipikusabb módszerekkel!

A nőkre az a jellemző, hogy nem rámenősen, hanem finom jelekkel, ráutaló magatartással jelzik egy pasinak a zöld jelzést. Persze kivételek itt is akadnak. De nem róluk szól ez a cikkünk. Arról számolunk be, hogy melyek azok az ösztönösen és eredményesen alkalmazott utalások, viselkedések, melyekkel a nők kipuhatolják, mennyire érdeklődik irántuk egy férfi.

1. Fejdobálás

Gyakori módszer, amikor egy lány hátraveti a fejét, aztán gyorsan felnéz, majd lehajtja az arcát. Kiegészítheti az is, hogy beletúr a hajába, vagy tenyerével végigsimogatja a haját.

2. Szemezés

Nem véletlen, hogy ez az egyik legeredményesebb módszer! Ugyanis ha 3 másodpercnél tovább nézünk valakit, az ösztönösen megérzi, hogy figyelik, és odafordul.

3. „Nyakodakínálás”

Ekkor a nő 45 fokos szögben oldalra dönti a fejét, és gyakorlatilag felkínálja a nyakát. Még az is előfordul, hogy eközben egy helyben ülve szólótáncot lejt a zene ütemére, ami csak fokozza a figyelemfelhívást.

4. Tollászkodás

Ide tartozik a ruhaigazgatás, a cipőpiszkálás, pihék szedegetése a ruháról és a különböző testrészek megérintése is. Mindezek az ún. szándékjelzések közé tartoznak, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a másik fél is közelebb kerülhetne a ruhadarabok tulajdonosához.

5. Tárgysimogatás

Ilyenkor egy lány szívesen játszik egy kulcscsomóval, szívószállal, pohárral, vagy bármi mással, ami éppen a keze ügyébe kerül.

6. Parádézás

Sokan feltűnően hangosan nevetnek, vagy éppen suttognak, kacsintanak, a szemhéjukat rebegtetik, hogy így hívják fel magukra a figyelmet. Van, aki egyenes háttal, behúzott hassal és magasra emelt mellkassal elvonul a pasi mellett, miközben hangsúlyosan riszálja a csípőjét. Az is bevált módszer, ha valamilyen ürügy folytán segítséget kérnek a férfitól.

7. Mókázás

Az élcelődés, egymás húzása kedvelt flörtölési eszköz. Ilyenkor egy nő kiöltheti nyelvét a pasira, a háta mögé lopakodva befoghatja a szemét, vagy megcsiklandozhatja. Az is előfordul, hogy közben a combjára teszi a kezét, megpaskolja, megöleli, vagy játékos puszikkal borítja el.

8. Gyere csak – póz

Ezt csak a legmagabiztosabbak alkalmazzák. Ilyenkor a lány távolabb lép a férfitól, aztán egy gyors mozdulattal hátradönti a hátát, csípőjét előrebillenti, és a válla fölött egy pillanatra mereven a szemébe néz. Ehhez hasonló viselkedés az állatvilágban a nőstény közösülésre való hajlandóságát jelzi, a nők esetében azonban a hódításra való felhívás egyik jele.

A kutatók szerint a flörtölő nők óránként átlagosan 70 nyílt, hódító gesztust tesznek. És aki többet flörtöl, ahhoz több férfi megy oda. Ha a nő vegyes üzeneteket küld – például rámosolyog egy férfira, de közben keresztbe fonja a karját, vagy akár el is fordul tőle -, a férfi még ezt is felhívásnak érezheti. A férfiak a nőknél gyakrabban vélik a barátságos vagy nem egyértelmű viselkedést a szerelmi érdeklődés jelének.