Ki ne szeretne formás combot, kerek popsit, karcsú derekat – akár ötven fölött is? Az, hogy nincs időd terembe járni, még nem kizáró ok!

Az alábbi gyakorlatsorral aktiválhatod az izmaid, combod, popsid, nyakad erősebb, tested hajlékonyabb lesz. Így felveheted a harcot a problémás területekkel.

Az elszántságon kívül csak egy székre és egy fitneszszalagra van szükséged!

Feszes popsi

Feküdj hanyatt, nyújtott bal lábad emeld magasba! Jobb lábad hajlítsd be úgy, hogy lábfejjel érintsd a bal térded! Belégzés. Mindkét kezeddel fogd át nyújtott bal lábad, és húzd magad felé!

Kilégzés. Oldalcserével folytasd! Ismétlés 10-szer.

Mozgékony derék

Állj egyenesen, csípőszélességű terpeszben enyhén behajlított térdekkel! Felsőtested derékból fordítsd balra, és mindkét kezeddel a derekadon kövesd a mozdulatot!

Kilégzés után végezd el a gyakorlatot a másik irányban is! Ismétlés oldalanként 10-szer.

Nyújtsd a nyakat

A kiinduló helyzet ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál. Hasad feszítsd meg, vállad ejtsd le! Bal kézzel fogd át a fejed! Belégzés után bal füled húzd a bal vállad felé!

Kilégzés, lazítás. Végezd a gyakorlatot a másik oldalon is! Ismétlés mindkét oldalon 10-szer.

Csinos lábak

Állj oldalt egy szék mellé, jobb karral támaszkodj meg a szék háttámláján! A has feszes. Belégzés. Bal lábad emeld térd-, illetve csípőmagasságba!

Kilégzés. A pozíciót tartsd 1 percig, majd lassan engedd le a lábad, és lélegezz ki!

Ismétlés 8-16-szor. Lábcserével folytasd!

Erősítsd a popsit és a lábakat

Feküdj hanyatt, két karod kulcsold össze a fejed mögött! Jobb lábad hajlítsd be, támaszkodj a sarkadon! Hajlítsd be a bal lábad, bokádat fektesd a jobb térdedre! A medencédet lassan emeld meg az ágyékcsigolyádig, tartsd a pozíciót, majd engedd vissza!

Ismétlés 8-szor. Oldalcserével folytasd!

Erősítsd a combok belső felét

Kösd össze a bokáid a fitneszszalaggal, és állj terpeszállásba! Térded és lábfejed nézzen oldalra! Kezek csípőn, medencédet told előre! Lassan engedd le magad, míg combod és alsó lábszárad derékszöget nem alkot!

Ismétlés 8-16-szor.

Feszesítsd a hasat

Feküdj hanyatt, két lábad nyújtva emeld magasba! A térdeket kissé hajlítsd be, hasad feszítsd meg! Fogd meg a fitneszszalag két végét! Belégzés. Most csigolyáról csigolyára haladva lassan húzd fel magad a hátcsigolyákig! Tartsd a pozíciót egy másodpercig!

Kilégzés. Lassan engedd vissza magad! Ismétlés 8-16-szor.

Formáld a popsit

Állj 50 cm távolságra egy szék mögé, a karokkal támaszkodj a háttámlára! Kissé hajolj előre, kíméld a hátad! Nyújtsd hátra a bal lábad! Belégzés. Lábad lassan emel fel, tartsd a pozíciót egy másodpercig! Kilégzés. Térj vissza a kiinduló helyzetbe!

Belégzés. Ismétlés 8-16-szor. Lábcserével folytasd!

Nyújtsd a combot

Állj egyenesen, enyhén behajlított térdekkel! Bal lábbal lépj ki támadóállásba, lábfej megemelve! Felsőtested hajlítsd előre, támaszkodj mindkét kezeddel a combon! Tartsd a pozíciót egy percig!