Míg az arcunkra nagy figyelmet fordítunk, a nyakunk, a dekoltázsunk és a kezünk területének ápolásába mindig kevesebb energiát fektetünk, pedig itt is nagyon meglátszódik az idő nyoma - írja a bien.hu.

Egyrészt ugyanúgy ki vannak téve a káros környezeti hatásoknak, másrészt főleg a kezeinkre igaz ez, erősen igénybe vannak véve. Arról nem is beszélve, hogy a vírus miatt a kézmosás még rendszeresebb és alaposabb, így a kezünk is könnyebben kiszáradhat. De nemcsak a mélyhidratálás szempont, a hiperpigmentációt és a bőr rugalmasságvesztését is orvosolhatjuk – mutatjuk, hogyan.

Hidratáló zsenik

Soha nem kellett annyit kezet mosni, mint mostanában, ráadásul a fertőtlenítő is eléggé kiszárítja a bőrt – és nem csak a felszínen. Bár hatására a rossz baktériumok eltűnnek, vele együtt picit sérül a sok jó baktérium is és a bőr védekezőképessége. Arról nem is beszélve, hogy érdes, száraz és durva lesz tőle, hiszen a kézfejünkön nincs annyi faggyúmirigy, mint például az arcunkon, szóval még könnyebben veszít nedvességtartalmából. De van rá megoldás.

Olyan krémeket keressünk, amelyek ceramidokat, antioxidánsokat és regeneráló olajokat tartalmaznak, ezek biztosan mélyen is hidratálják majd a bőrt. Ilyen például a Ziaja márka tápláló, regeneráló kézkréme ceramidokkal és lipid koncentrátumokkal. A magas nedvesség-, és tápanyagtartalommal rendelkező Sisley csodakencéje, vagy a csupa természetes összetevőből álló Magister levendulaolajos kézkréme is.

Viszlát barna foltok

Sajnos a barna foltok nem csak a terhesség hatására jöhetnek ki, a napsugárzás és idővel a bőröregedés jeleként is felbukkanhatnak. A kezünkön pedig valahogy még inkább jellemzőek ezek az elszíneződések, amelyeket szakszerűen hiperpigmentációnak neveznek. Bár bizonyos esetben komolyabb betegségeket is jelezhetnek, így érdemes figyelni rájuk, szuper szépségkencékkel ezeket is megállíthatjuk.

Elsőként mindenképpen alkalmazzunk fényvédőt (például a Bioderma Photoderm Spot SPF 50), hogy megakadályozzuk a további foltok kialakulását. A problémára tökéletes megoldás lehet az Eucerin kifejezetten hiperpigmentációra kifejlesztett stiftje vagy a Neutrogena öregedésgátló kézkréme, amely szintén segít halványítani a barna foltokat.

Feszesítés felsőfokon

Sajnos a kollagén és az elasztin termelődése 25 éves korunktól kezdve csökken, illetve a napsugárzás káros hatása is felgyorsíthatja ezt a tendenciát. Ráadásul az arcunk mellett bizony a kezünkön is elvékonyodik a bőr és a feszességét is elveszti. Erre bizony ide is feszesítő, ránctalanító krémet kell alkalmaznunk, ha pedig bátrabbak vagyunk, az esztétikai kezelések között is körbenézhetünk. Jó pár fiatalító kezelést igénybe vehetünk a kezünkre is: töltőanyagokkal, mezoterápiával, lézeres vagy mikrotűs kezelésekkel, hámlasztással és feszesítéssel is megpróbálkozhatunk.