Testünkben rengeteg mirigy található, akár a hónaljban, a fülben, a nemi szervek területén vagy a mellben. Az emberek izzadnak. Mindenki izzad. Ezzel nincs semmi probléma, hiszen ez egy teljesen normális élettani folyamat. Azonban nagyon sok embernél problémaként jelenik meg, hogy az izzadságuk, a verítékük nem éppen kellemes szagú.


A hónaljban is lehetnek olyan baktériumok, amelyek elszaporodnak és ennek eredménye a kellemetlen szagú izzadtság. Ezt nemcsak az tapasztalja meg, aki izzad, hanem azok is, akik a környezetükben élnek.

Azt gondolnánk egy izzadós emberről, hogy nem tisztálkodik megfelelően, pedig annak, hogy valakinek nem jó szagú a verejtéke sok minden oka lehet. Akár betegség vagy az arra szedett gyógyszer is kiválthatja ezt a helyzetet. De természetesen a nem megfelelő higiénia és a műszálas ruha viselése, illetve az egészségtelen táplálékok fogyasztása, sőt még a túlzott alkoholfogyasztás is közrejátszhat.

Házi módszerekkel is próbálkozhatunk, ha nagyon izzadunk és ha kellemetlen szagokat árasztunk. Az egyik nagyon jó módszer az ecet vagy az almaecet alkalmazása. Reggel és este használhatja ezt a természetes gyógymódot, mégpedig zuhanyozás után. Mártogasson meg egy vattakorongot almaecetben és kenje be ezzel a hónalját. Az almaecet remek antibakteriális hatással rendelkezik, savas környezetet teremt a hónaljban, és ezzel eredményesen pusztítja el a szagokat okozó baktériumokat.

Nagyon jó antibakteriális hatással rendelkezik még a fokhagyma is. Sokan azért nem eszik ezt a rendkívül egészséges gyógynövényt, mert attól tartanak, hogy ettől lesz kellemetlen az illatuk, pedig ha naponta elrágcsálunk egy-egy gerezd fokhagymát, segíthet a túlzott izzadás megszüntetésében.

A szódabikarbóna és a citromlé keveréke is hasznos lehet. Zuhanyozzon le, majd törülközzön meg alaposan. Keverjen össze szódabikarbónát és citromlevet és ezzel az eleggyel kenje be a hónalját. A szódabikarbóna nemcsak az izzadás csökkentésében lehet segítségünkre, hanem a kellemetlen szagot okozó baktériumok elpusztításában is.