Ma már egyre több szépségápolási termékben található meg a mangóvaj. Ennek nem más az oka, mint az, hogy nagyon jó hatással van a bőr állapotára. Remekül ápolja, puhítja és hidratálja még a legszárazabb bőrt is. Egyes hozzáértők szerint nagyon előnyös lehet striák és napkárosodás esetén is. Miért is olyan hasznos, ha van otthon mangóvaj és rendszeresen bevetjük a bőrápolás során? Mutatjuk is a válaszokat.


A mangóvaj egyáltalán nem komedogén. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, vegyületeket, amelyek bőrirritációt okozhatnának. És ez még akkor is megállja a helyét, ha valakinek extra száraz és nagyon érzékeny a bőre.

A mangóvaj ezen kívül a káros hatású UV-sugaraktól is megvédhet bennünket, hiszen szalicilsavat és antioxidánsokat tartalmaz. Az antioxidánsokkal kapcsolatban kiderült, hogy extra védelmet jelenthetnek a napkárosodással szemben.

A mangó nemcsak antioxidáns vegyületeket, hanem antioxidáns vitaminokat – C- és E-vitamint – is tartalmaz, melyek védelmet nyújthatnak a káros környezeti hatásokkal szemben.

A mangó nagyon sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek pozitívan hatnak a bőrünkre, nem véletlenül hívják bőrbarát gyümölcsnek. A mangónak kiemelkedő az antibakteriális és az antimikrobiális tulajdonsága.

De ez a gyümölcs a vitaminok gazdag tárháza is, hiszen megtalálható benne a C-, a B6-, az A-, illetve az E-vitamin. Sok ásványi anyagban is bővelkedik, leginkább folsavban, káliumban és kalciumban, miközben rostokat és béta-karotint is bőven tartalmaz.

A mangóvaj különösen előnyös a száraz bőrrel rendelkezők számára, hiszen remek hidratáló, de nemcsak bőrápolásra alkalmazhatjuk, hanem a hajápolás során is bevethetjük, hiszen csökkenti a fejbőr szárazságát és puhává, fényessé varázsolja a hajat.

A mangóvaj sok olyan tápanyagot tartalmaz, melyek bőrjavító tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen kívül olajsavakat és linolsavakat is tartalmaz, melyek mind hatékony bőrápoló hatású.